• Jaga lugu:

  Ansip IMFile: range eelarvepoliitika on end õigustanud

  Peaminister Andrus Ansip ütles täna Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) delegatsioonile, et Eesti range eelarvepoliitika on end õigustanud.

  "Eestil on väikseim riigivõlg Euroopa Liidus ning eelarvedefitsiit väike. Meie eesmärk on säilitada Eesti atraktiivsus välisinvestorite jaoks, sest tänu otsestele välisinvesteeringutele luuakse uusi töökohti," rääkis ta kohtumisel.
  Peaminister lisas samas, et Eesti on arvestanud viimastel kuudel maailma ja Euroopa finantsturgudel oleva heitliku olukorraga. "Pessimistlikumad majandusprognoosid maailmas, sealhulgas Eesti peamiste kaubanduspartnerite juures, osutavad veenvalt vajadusele konservatiivse eelarvepoliitikaga jätkata," ütles Ansip.
  Ansip andis IMFi esindajatele ülevaate viimastest arengutest Eesti majanduses, majanduse väljavaadetest lähiaastatel ning eelarvepoliitika põhimõtetest. Euroalal toimuvate arengute taustal oli IMFi põhitähelepanu suunatud fiskaalpoliitikale ning selle kindlustamisele.
  IMFi delegatsiooni iga-aastane visiit Eestisse kestab seekord poolteist nädalat. Sel ajal kohtuvad valuutafondi esindajad valitsuse ja Riigikogu liikmete, Eesti Panga ja Finantsinspektsiooni juhtide ja analüütikutega, kommertspankade ja eraettevõtete juhtide ning mitmete ametite esindajatega.
  Visiidi kokkuvõtte esitab IMFi delegatsiooni juht Alexander Hoffmaister esmaspäeval, 17. oktoobril Eesti Pangas toimuval pressikonverentsil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Spordiklubid võitlevad pimesi elu eest
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.