Indrek Kald • 14. oktoober 2011 kell 9:39

Ansip IMFile: range eelarvepoliitika on end õigustanud

Peaminister Andrus Ansip ütles täna Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) delegatsioonile, et Eesti range eelarvepoliitika on end õigustanud.

"Eestil on väikseim riigivõlg Euroopa Liidus ning eelarvedefitsiit väike. Meie eesmärk on säilitada Eesti atraktiivsus välisinvestorite jaoks, sest tänu otsestele välisinvesteeringutele luuakse uusi töökohti," rääkis ta kohtumisel.

Peaminister lisas samas, et Eesti on arvestanud viimastel kuudel maailma ja Euroopa finantsturgudel oleva heitliku olukorraga. "Pessimistlikumad majandusprognoosid maailmas, sealhulgas Eesti peamiste kaubanduspartnerite juures, osutavad veenvalt vajadusele konservatiivse eelarvepoliitikaga jätkata," ütles Ansip.

Ansip andis IMFi esindajatele ülevaate viimastest arengutest Eesti majanduses, majanduse väljavaadetest lähiaastatel ning eelarvepoliitika põhimõtetest. Euroalal toimuvate arengute taustal oli IMFi põhitähelepanu suunatud fiskaalpoliitikale ning selle kindlustamisele.

IMFi delegatsiooni iga-aastane visiit Eestisse kestab seekord poolteist nädalat. Sel ajal kohtuvad valuutafondi esindajad valitsuse ja Riigikogu liikmete, Eesti Panga ja Finantsinspektsiooni juhtide ja analüütikutega, kommertspankade ja eraettevõtete juhtide ning mitmete ametite esindajatega.

Visiidi kokkuvõtte esitab IMFi delegatsiooni juht Alexander Hoffmaister esmaspäeval, 17. oktoobril Eesti Pangas toimuval pressikonverentsil.

Hetkel kuum