• Jaga lugu:

  Rahanduskomisjon selgitas IMFile Eesti poliitikat

  Riigikogu rahanduskomisjoni liikmed eesotsas komisjoni esimehe Sven Sesteriga kohtusid täna Rahvusvahelise Valuutafondi delegatsiooniga.

  Rahanduskomisjoni koosseisu kuuluvate erinevate fraktsioonide esindajad esitasid oma nägemuse Eesti majanduse väljavaadetest, rahanduspoliitika hetkeseisust ja maksusüsteemist. Saadikud tõid esile ka oma seisukohad tuleva aasta riigieelarve kohta, mis on praegu Riigikogu menetluses. Rõhutati ühist seisukohta, et eesmärgiks on koostada võimalikult tasakaalus eelarve.
  Rahvusvahelise Valuutafondi esindajad eesotsas delegatsiooni juhi Alexander Hoffmaisteriga tundsid huvi Eesti majanduse arengu väljavaadete, finantssektori olukorra ning eelarvepoliitika vastu. Hoffmaister esitas ka nägemuse Eesti majanduse ja fiskaalpoliitika võimaliku arengu küsimustes.
  IMFi delegatsiooni juht märkis tunnustavalt ära Eesti konservatiivse fiskaalpoliitika ja tasakaalus eelarve.
  Sester pidas kohtumist asjalikuks ja vajalikuks, et saada IMF esindajatelt vahetut teavet nende seisukohtadest maailma majanduse hetkeseisust ja kriisist väljumise võimalike stsenaariumide kohta. "Eestile on jätkuvalt prioriteediks konservatiivne ja tasakaalustatud eelarvepoliitika ning jätkusuutlik majanduspoliitika," ütles ta.
  IMF viib läbi tavapärast analüüsi Eesti majanduse, rahanduspoliitika ja finantsstabiilsuse kohta. Valuutafondi delegatsiooni visiit Eestisse kestab poolteist nädalat. Kohtutakse lisaks valitsuse ja Riigikogu liikmetele ka Eesti Panga ja finantsinspektsiooni juhtide ja analüütikutega, samuti kommertspankade ja eraettevõtete juhtidega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.