Birjo Must • 23. oktoober 2011 kell 14:24

Ettevõtte juht: äri ajamine on hoopis lihtsustunud

Hansaprint OÜ juhatuse esimehe Kalle Koldi hinnangul on Eestis äri ajamine viimasel ajal oluliselt lihtsustunud ja suuri muudatusi ta riigile ette ei seakski.

Iga-aastaselt riikide ettevõtluskeskkonda hindav maailmapank paigutas Eesti värskes analüüsis 183 riigi seas 24. kohale. Aasta tagasi oli Eesti veel 18. positsioonil.

„Pigem on ju lihtsamaks läinud,“ vastas Kolt Äripäeva päevaküsimusele, kas Eestis on äri ajamine viimasel ajal raskemaks muutunud.

Koldi sõnul on äriregistriga suhtlemine, firmade loomine, aruandluse esitamine tehtud äärmiselt lihtsaks.  „Paari klikiga saab ära teha selle, mille puhul varem pidi paberit trükkima ja viima kuskile,“ põhjendas ta. Või võtta kasvõi maksuameti ja ministeeriumidega suhtlemine on ju  ikkagi tunduvalt lihtsam, lisas Kolt. 

Kui midagi muuta, siis võiks Koldi hinnangul võlgnike probleemiga tegeleda. Samas nentis ta, et õnneks seadust juba muudetakse. „Täiturid on ettepanekud teinud ja see seadusemuudatus peaks lähiajal ka läbi minema. Seal on praegu suur probleem, et täituritele ei anta pankadest võlgnike andmeid. Hetkel on vastuolu, et üks seadus lubab ja teine keelab,“ selgitas Kolt, kuid avaldas rõõmu, et varsti peab pank info välja andma.

Hetkel kuum