• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtte juht: äri ajamine on hoopis lihtsustunud

  Hansaprint OÜ juhatuse esimehe Kalle Koldi hinnangul on Eestis äri ajamine viimasel ajal oluliselt lihtsustunud ja suuri muudatusi ta riigile ette ei seakski.

  Iga-aastaselt riikide ettevõtluskeskkonda hindav maailmapank paigutas Eesti värskes analüüsis 183 riigi seas 24. kohale. Aasta tagasi oli Eesti veel 18. positsioonil.
  „Pigem on ju lihtsamaks läinud,“ vastas Kolt Äripäeva päevaküsimusele, kas Eestis on äri ajamine viimasel ajal raskemaks muutunud.
  Koldi sõnul on äriregistriga suhtlemine, firmade loomine, aruandluse esitamine tehtud äärmiselt lihtsaks.  „Paari klikiga saab ära teha selle, mille puhul varem pidi paberit trükkima ja viima kuskile,“ põhjendas ta. Või võtta kasvõi maksuameti ja ministeeriumidega suhtlemine on ju  ikkagi tunduvalt lihtsam, lisas Kolt. 
  Kui midagi muuta, siis võiks Koldi hinnangul võlgnike probleemiga tegeleda. Samas nentis ta, et õnneks seadust juba muudetakse. „Täiturid on ettepanekud teinud ja see seadusemuudatus peaks lähiajal ka läbi minema. Seal on praegu suur probleem, et täituritele ei anta pankadest võlgnike andmeid. Hetkel on vastuolu, et üks seadus lubab ja teine keelab,“ selgitas Kolt, kuid avaldas rõõmu, et varsti peab pank info välja andma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.