• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Silvano aktsia on üliodav

  Ettevõtte kolmanda kvartali kasum aktsia kohta kasvas mulluselt 9 eurosendilt 18 eurosendile. Ettevõtte omanike osa puhaskasumist kasvas 100,6 protsenti, 6,915 miljoni euroni. Käive kasvas 18,2 protsenti, rahavoog põhitegevusest aga kahanes 27,1 protsenti, 6,5 miljonile eurole.
  Ettevõtte omakapitali tootlus kasvas aasta lõpu 33,4 protsendilt 77,3-le.
  "Silvano juhtkond on kolmanda kvartali tulemustega rahul," ütles Silvano FG juhatuse liige Märt Meerits. "Venemaa müükide tugevus, väikese üllatusena oleme reaalhindade tõusuga Valgevenes säilitanud müügimahud. On positiivseid nihkeid ka müükides Ukrainas ning samuti Kasahstanis. Balti riikide müügilanguse taga on ennekõike võrdlusbaasi (eelmise aasta 9 kuud) erinevus käesoleva aastaga võrreldes, st seda, et eelmise aasta Baltimaade müügituludes on kajastatud ka reeksport Venemaale kohaliku hulgimüügipartneri kaudu. Lauma Lingerie kaubamärgi müüginumbrid näitavad 9 kuu baasil Baltimaade müügimahtude kasvu 11% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga."
  Kulude alanemine Valgevenes pikema mõjuga. "Kasumimarginaalide arvestuses on 2011. aastal sees positiivne efekt tootmiskulude (st Valgevene kulude) odavnemisest. Selle efekti mõju kestab suure tõenäosusega 2-3 kvartalit, seejärel toimub taas normaliseerumine ärimarginaalide osas. 2011. aasta 9 kuu marginaalid on pikas perspektiivis pigem optimistlikud kui realistlikud," jätkas ta.
  "Samas - teeme tööd kõikide kuluridade lõikes. Konservatiivsemad investorid vaatavad võrdlusbaasina 2010. aasta brutorentaablust ja ärikasumi marginaale. Selge on muidugi ka see, et SFG Grupi müügimahud jätkavad kasvamist, kuna meie sihtturgude tarbijad jätkavad normaalset kulutamist. Seega - müügimahtude kasvades kasvab ka ettevõtte võime rohkem kasumit teenida," lisas Meerits.
  Venemaal tarbijanõudlust. Tugev tarbijanõudlus Silvano peamisel turul Venemaal ning Valgevene rubla devalveerimisest tulenev ühiku omahinna alanemine lõid ettevõttele ideaalsed tingimused käibe ja ühtlasi ka brutorentaabluse parandamiseks. Oma mõju avaldas kolmanda kvartali hooajatrend, mis suurendas nii koguselist kui ka rahalist käivet. Sama paralleeli võib tõmmata ka mulluse kolmanda kvartaliga.
  Ärikasumi rentaabluse märkimisväärne kasv on seletatav peamiselt sellega, et enamik kontserni müügitulust on fikseeritud Vene rublades ja eurodes, samas kui oluline osa kuludest on seotud Valgevene rublaga.
  Majanduslik olukord Venemaal, kontserni võtmeturul, püsis stabiilsena läbi kõigi kolme kvartali. Samas ei toimi Venemaa majandus eraldi maailmamajandusest ning seetõttu on tarbijate ja jaemüüjate ootused tulevikuväljavaadete osas muutunud tagasihoidlikumaks. Üks mõõdikuid on valuutapaaride euro / Ameerika dollar ja euro / Vene rubla volatiilsus ja trend, kusjuures Vene rubla nõrgenes kogu III kvartali jooksul. Hoolimata nafta ja gaasi hindadest, mis Venemaa majandust jätkuvalt toetavad, muutus III kvartalis riigi majandusolukord maailma finantsturgude ebakindluse ja Venemaa läheneva poliitkampaania tõttu haavatavaks ja tõenäoliselt kandub see edasi ka neljandasse kvartalisse.
  Kurikuulus Ukraina gaasitehingu kohtuasi võib pärssida Ameerika ja ELi finantsabi Ukraina majandusele, mis seab Ukraina võimud teatud surve alla ja võib lõpptulemusena avaldada halba mõju ka tarbijanõudlusele.
  Valgevene tarbijaturgu on mõjutanud kohaliku valuuta devalveerimine de facto ja alates 2011. aasta II kvartalist mitu korda muutunud kursivahed. Osaliselt mõjutas 2011. aasta III kvartali jaemüüki inimeste soov saada lahti Valgevene rublast ja vahetada see välja tarbekaupade vastu.Baltikumi turud on madalseisust välja tulnud. Kuid väljavaade kasvu osas on ebaselge. Sellest hoolimata avati Eestis kaks uut Milavitsa ja üks Lauma Lingerie frantsiisikauplus, mis kinnitab, et lootust olukorra paranemisele on. Kontsernile kuuluva Läti jaemüügivõrgu käive pidurdus (võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenes 9 kuuga müüdud ühikute hulk 1,2% võrra, mida kompenseerisid kaupluste pisut kasvanud kasumimarginaalid).
  SFG hinnangul jätkub Valgevene rubla devalveerimisest tulenev positiivne mõju kuludele ka selles kvartalis, mis omakorda avaldab positiivset mõju brutorentaablusele ja seega ka kontserni kasumlikkusele.
  Swedbanki analüütik Risto Hunt tõstis Silvano FG oodatust paremate III kvartali tulemuste peale aktsia hinnasihti peaaegu poole euro võrra (4,40 eurolt 4,87 eurole) ning soovitab naistepesu tootja väärtpaberit endiselt osta. Eile õhtul kolmanda kvartali tulemustega välja tulnud Silvano FG ületas Swedbanki ootusi nii käibe kui ka kasumi poolest. Müügi 18,8% kasv võrreldes aastatagusega ületas 1,8 mln euro võrra panga prognoosi. 6,9 mln eurone kasumiprognoos ületati aga koguni 2,5 miljoni euroga.
  Panga teatel on Silvano FG müük ruutmeetri kohta küll oodatult kahanenud, kuid prognoositust siiski poole väiksemas ulatuses. Ka hulgimüügi käive oli prognoositust suurem, kuna hoolimata müüdud toodete hulga vähenemisest on keskmise müüdud toote hind loodetust kiiremini kasvanud.
  Swedbank märgib veel, et Valgevene rubla nõrgenemise tõttu on eurodes võetuna tootmiskulud kahanenud ja brutomarginaal võrreldes aastatagusega kasvanud 39,4%-lt 56,3%-le.
  2012. aastaks ootab Swedbank Silvanole aga märkimisväärset kasumlikkuse langust. Kui ettevõtte käive peaks järgmisel aastal kasvama veidi üle kümnendiku, siis kasum peaks kukkuma tänavuselt 0,81 eurolt 0,46 euroni aktsia kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.