Alyona Stadnik • 17. november 2011 kell 6:21

Loe, kes on LHV uued aktsionärid

Oktoobris toimunud aktsiaemmisiooni käigus ostsid LHV Panga aktsiaid paljud Eesti tuntud suurettevõtjad. Kokku kuulub neile 21 protsenti pangast.

Äripäev kirjutas mõni päev tagasi, et pärast LHV Groupi uute aktsiate emissiooni grupi aktsiakapital suurenes. Panga suuromaniku Rain Lõhmuse osalus vähenes 54,1 protsendilt 46 protsendile.

Tänane Postimees kirjutab, et 21% aktsiatest kuulub 19-le Eesti ettevõtjatele ja investorile, kellest suuremad aktsionärid on Tartu Kommertspanga asutaja ja Hansapanga suuromaniku Rein Kaarepere lesk Mai Kaarepere (6 protsenti aktsiatest), endine hansapankur Tõnis Sildmäe (4), kinnisvaraärimehed Jaanus Otsa (3) ja Olaf Herman (3), AS kodumaja juht Lembit Lump (2), ehitusärimees Rein Kiudsoo (1) ning mööbliärimehed Rolf ja Rikard Relander (1).

77% aktsiatest kuulub kuuele LHV Groupi nõukogu liikmete, kelleks on Rain Lõhmus (46 protsenti aktsiatest), Andres Viisemann (15), Tiina Mõis (6), Heldur Meerits (5), Hannes Tamjärv (3) ja Raivo Hein (2).

LHV Pank teenis üheksa kuuga 2,1 miljonit eurot puhast teenustasutulu, 1,5 miljonit eurot puhast intressitulu ja 0,4 miljonit eurot finantstulu. Kokku oli panga puhastulu 4,0 miljonit eurot, kulud 6,4 miljonit eurot ja kahjum 2,7 miljonit eurot.

 

Hetkel kuum