• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hein ihkas LHVs suuremat osalust

  Seni on kõik läinud plaanipäraselt ning ma usun selle panga tulevikku, põhjendas LHV Groupi nõukogu liige Raivo Hein osaluse suurendamist LHVs.

  „Oleksin pidanud oma osalust isegi natuke rohkem suurendama kui suurendasin,“ märkis Hein, kes suurendas oma osalust pangas ca protsendi jagu. Ta lisas, et pole küll uut tabelit näinud, kus kõik aktsionärid kirjas on, kuid usub, et tema osalus on nüüd 2-3% ringis.
  „Kahjuks ei saanud ma sinna kõike vaba raha panna, mida oleksin tahtnud. Kuid eks vaatame järgmisel aastal, paneme jälle juurde kui on vaja,“ lisas investor.„Meil kõigil on väga suur usk selle panga tulevikku ning senini on kõik läinud täpselt plaanide päraselt,“ põhjendas Hein osaluse suurendamise soovi. 
  Hein arvas, et sel ajal kui pank jõuab kahjumist kasumisse, kasvab ka panga turuosa. „Nagu Erki Kilu (LHV Panga juhatuse esimees - toim.) on öelnud, et paari aastaga peaksime olema suuruselt viies pank Eestis, sinna me praegu pürgime ja jooned ning graafikud näitavad, et me oleme õigel teel.“
  LHV Groupi nõukogu liige Hannes Tamjärv tunnistas pärast pikka mõttepausi, et ta suurendas oma osalust LHVs. „Ma usun LHVsse,“ oli tema lühike põhjendus.
  Grupi nõukogu liige Heldur Meerits kinnitas samuti oma osaluse suurendamist ettevõttes. „Protsentuaalselt vähenes, kuid absoluutnumbrites suurenes,“ täpsustas ta. „Otsustasin osalust suurendada, kuna mulle meeldib kuidas LHV areneb. Minu meelest on tegemist ühe hea ja tubli ettevõttega,“ nentis investor.
  Meerits ütles, et LHV börsiletulekust pole konkreetsemalt räägitud ning ta igaks juhuks ei oleta seda, millal LHV läheb börsile. „Ma arvan, et see on üsna tõenäoline kunagi, aga mis aastal see võiks juhtuda – sinna läheb ikka aega.“ „Hansapank ei oleks olnud Hansapank, kuulunuks ta paarile inimesele nagu Lätis Parex pank. Edasine on juba lihtne matemaatika,“ kommenteeris Rain Lõhmus oma osaluse vähenemist LHVs.
  Hein arvab, et Rain Lõhmuse osaluse vähenemine LHVs on seotud sellega, et väljastpoolt nõukogu ja lisaks endistele aktsionäridele tuli ka hulga uusi aktsionäre juurde ja selle arvelt tema osalus vähenes.
  Pank märkis oma teates, et oktoobris toimunud emissiooni käigus märkisid aktsiaid 9 investorit 4,5 miljoni euro eest, kuid jättis uued investorid täpsustamata. „Kõik üheksa investorit on Eesti ettevõtjad. Kuna meil puudub luba nende nimede avaldamiseks, siis ei hakka neid siin hetkel üles loetlema,“ märkis LHV Panga meediasuhete juht Andres Kask.
  Eesti Väärtpaberikeskuse (EVK) andmetel on Rain Lõhmuse osalus AS LHV Groupis 25,4114% ning AS Lõhmus Holdingsi kaudu 20,4308%. Kuna EVK andmed näitavad grupis ainult Rain Lõhmuse ja tema ettevõtte osalust, siis ülejäänud investorite osalus jääb LHVs alla 10%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Läti läheb lukku
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.