Katre Pilvinski • 14. november 2011 kell 13:28

Hein ihkas LHVs suuremat osalust

Seni on kõik läinud plaanipäraselt ning ma usun selle panga tulevikku, põhjendas LHV Groupi nõukogu liige Raivo Hein osaluse suurendamist LHVs.

„Oleksin pidanud oma osalust isegi natuke rohkem suurendama kui suurendasin,“ märkis Hein, kes suurendas oma osalust pangas ca protsendi jagu. Ta lisas, et pole küll uut tabelit näinud, kus kõik aktsionärid kirjas on, kuid usub, et tema osalus on nüüd 2-3% ringis.

„Kahjuks ei saanud ma sinna kõike vaba raha panna, mida oleksin tahtnud. Kuid eks vaatame järgmisel aastal, paneme jälle juurde kui on vaja,“ lisas investor.„Meil kõigil on väga suur usk selle panga tulevikku ning senini on kõik läinud täpselt plaanide päraselt,“ põhjendas Hein osaluse suurendamise soovi. 

Hein arvas, et sel ajal kui pank jõuab kahjumist kasumisse, kasvab ka panga turuosa. „Nagu Erki Kilu (LHV Panga juhatuse esimees - toim.) on öelnud, et paari aastaga peaksime olema suuruselt viies pank Eestis, sinna me praegu pürgime ja jooned ning graafikud näitavad, et me oleme õigel teel.“

LHV Groupi nõukogu liige Hannes Tamjärv tunnistas pärast pikka mõttepausi, et ta suurendas oma osalust LHVs. „Ma usun LHVsse,“ oli tema lühike põhjendus.

Grupi nõukogu liige Heldur Meerits kinnitas samuti oma osaluse suurendamist ettevõttes. „Protsentuaalselt vähenes, kuid absoluutnumbrites suurenes,“ täpsustas ta. „Otsustasin osalust suurendada, kuna mulle meeldib kuidas LHV areneb. Minu meelest on tegemist ühe hea ja tubli ettevõttega,“ nentis investor.

Meerits ütles, et LHV börsiletulekust pole konkreetsemalt räägitud ning ta igaks juhuks ei oleta seda, millal LHV läheb börsile. „Ma arvan, et see on üsna tõenäoline kunagi, aga mis aastal see võiks juhtuda – sinna läheb ikka aega.“ „Hansapank ei oleks olnud Hansapank, kuulunuks ta paarile inimesele nagu Lätis Parex pank. Edasine on juba lihtne matemaatika,“ kommenteeris Rain Lõhmus oma osaluse vähenemist LHVs.

Hein arvab, et Rain Lõhmuse osaluse vähenemine LHVs on seotud sellega, et väljastpoolt nõukogu ja lisaks endistele aktsionäridele tuli ka hulga uusi aktsionäre juurde ja selle arvelt tema osalus vähenes.

Pank märkis oma teates, et oktoobris toimunud emissiooni käigus märkisid aktsiaid 9 investorit 4,5 miljoni euro eest, kuid jättis uued investorid täpsustamata. „Kõik üheksa investorit on Eesti ettevõtjad. Kuna meil puudub luba nende nimede avaldamiseks, siis ei hakka neid siin hetkel üles loetlema,“ märkis LHV Panga meediasuhete juht Andres Kask.

Eesti Väärtpaberikeskuse (EVK) andmetel on Rain Lõhmuse osalus AS LHV Groupis 25,4114% ning AS Lõhmus Holdingsi kaudu 20,4308%. Kuna EVK andmed näitavad grupis ainult Rain Lõhmuse ja tema ettevõtte osalust, siis ülejäänud investorite osalus jääb LHVs alla 10%.

Hetkel kuum