• Jaga lugu:

  Buffett jahib investeeringuid Jaapanis

  Miljardärist investori Warren Buffetti sõnul ei lase ta ennast Olympuse skandaalist segada ning otsib investeerimisvõimalusi Jaapani firmades.

  "Me otsime ettevõtteid, mil on mingisugune jätkusuutlik konkurentsieelis," ütles Berkshire Hathaway juhatuse esimees täna pressikonverentsil Jaapanis, vahendas Bloomberg. "Fakt, et Olympuse skandaal juhtus siin või Enron juhtus USAs, ei mõjuta üldse meie suhtumist."
  Esimest korda Jaapanit külastav Buffett väisab kohaliku tööriistavalmistaja Tungaloy tehast. Märtsis toimuma pidanud visiit jäi ära riiki tabanud maavärina tõttu.
  "Jaapanis on palju võimalusi," ütles 81aastane vanahärra, lisades, et maavärin pole muutnud tema hoiakut riiki investeerimise suhtes. "Ma olen huvitatud äridest, mis püsivad mitu-mitu aastakümmet."
  Buffett lisas, et Euroopa väljub lõpuks kriisist, mida on võimendanud eurotsooni liikmesriikide võimetus trükkida enda raha.
  "Ühel või teisel viisil leiavad eurooplased enda probleemidele lahenduse," ütles Buffett. "Selle lahenduse protsessis on toimunud olulisi nihestusi, mis mõjutavad üksikuid kapitali vajavaid riike ja regiooni panku," arvas maailmakuulus investor.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.