Buffett kulutas kolme kuuga 24 miljardit dollarit

Fredy-Edwin Esse, California 07. november 2011, 12:54

Warren Buffettile kuuluv Berkshire Hathaway investeeris kolmandas kvartalis 23,9 miljardit dollarit. Viimati kulutas mees kvartalis nii palju raha 15 aastat tagasi.

Berkshire ostis kolme kuuga ligi 7 miljardi dollari eest aktsiaid, samas kui esimeses ja teises kvartalis kulutati aktsiate ostmisele vastavalt 834 miljonit ja 3,62 miljardit dollarit.

Portfellis olevad aktsiad lahtris "kommerts, tööstus ja teised" kasvasid kolme kuuga 62%, 17,4 miljardi dollarini soetushinnal põhinevalt, möödudes finantssektori ja tarbekaubafirmade aktsiainvesteeringutest.

"Midagi ta näeb ja see on suur," ütles Gardner Russo & Gardneri kaasomanik Thomas Russo Bloombergile.

4. novembril avalikustatud aruande järgi sisaldasid Buffetti investeeringud 6,9 miljardi väärtuses aktsiate ostutehinguid, 5 miljardi dollari väärtuses soetatud eelisaktsiaid ja optsioone Bank of Americas ja 9 miljardit dollarit kulutati Lubrizol Corp.-i ostmiseks.

"Ajalooliselt on ta eelistanud tarbekaupade tootjaid ja pangandust tööstusettevõtetele," ütles Henry H. Armstrong Associatesi president James Armstrong. "Aga turg muutub ja seega nimed, mille peale ta tuleb, muutuvad."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. November 2011, 18:47
Otsi:

Ava täpsem otsing