Raivo Sormunen • 14. november 2011 kell 10:24

Hiina valitsuse otsus rõõmustab Buffetit

Hong Kongis noteeritud autotootja BYD Co Ltd aktsia on teinud täna läbi viimase kolme aasta suurima tõusu (22%), kuna uudisteagentuur Xinhua sõnul vabastatakse kahekümne viies Hiina linnas uute elektriautode soetajad auto ostmisega kaasnevatest registreerimispiirangutest.

Registreerimispiirangu mahavõtmine võib anda elektriautode tootmisele märkimisväärselt hoogu juurde, kuna ülerahvastatuse tõttu on Hiinas piiratud uute autode soetamine.

Näiteks Pekingis, kus 2012. aastaks peaks tõusma tänaval liiklevate sõidukite arv 7 miljonini, korraldab linn inimeste hulgas, kes soovivad endale uut autot soetada, igakuise sõidukite registreerimise loterii.

„BYD tõus on aga siiski limiteeritud, kuna firma elektriauto mudel e6 annab järgmise aasta tootmismahust 2%. Valitsuse poliitika toetab elektriautode arengut, kuid reaalne müügi kasv ei hakka peale enne 2012. aasta lõppu või 2013. aastat,“ märkis uudisteagentuurile Reuters Daiwa Securities analüütik Jeff Chung.

Tänane päev on olnud rõõmustav päev ka investeerimisgurule Warren Buffett, kelle investeerimisfirma ostis 2008. aastal Hiina autotootjas umbes kümne protsendise osaluse.

Hetkel kuum