3. oktoober 2011 kell 6:46

Buffett: Wall Street ei toeta Obama tagasivalimist

Miljardärist investor Warren Buffetti sõnu ei tunne Wall Streeti pankurid, et president Barack Obama oleks nad omaks võtnud ja seetõttu ei toeta presidendi tagasivalimise kampaaniat.

"Wall Street kindlasti ei tunne end armastatuna," ütles Buffet läinud reedel, vahendab Bloomberg. "Ma usun, et sellele on kaasa aidanud teatud retoorika."

81aastane investor otsib Obama valimiskampaania jaoks toetajaid ja osales läinud nädalal New Yorgis peetaval rahakorjamisel. Vabariiklased on Obamat süüdistanud klassidevahelises sõjas, tuues näiteks plaani tõsta rikaste maksukoormust.

"Kui koguda Wall Streetil kokku kõik miljon dollarit või rohkem teenivad inimesed, siis täidab väga suure auditooriumi ära," ütles Buffett. "Ma usun, et president mõtles: Jumal, vaata seda kõike, mida me äride jaoks tegime ja nemad seda ei oska hinnata ning mina olen ainuke nende ja nugade vahel."

Läinud reede oli Warren Buffetti jaoks äärmiselt tihe, sest päevaga andis mees vähemalt viis teleintervjuud teemadel, mis laiusid temale kuuluva firma Berkshire Hathaway investeeringutest kuni Bank of America ja Euroopa hädadeni välja.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum