• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahakalender: Raha ei anta endiselt käest

  Tundub, et samasuguse alalhoidliku ja säästliku mõtlemisega on endiselt ka üks Harju keskmine ettevõtja ja eestlane.
  Üleeile avaldatud oktoobrikuu pangandusstatistika näitas taas laenujäägi vähenemist ja hoiuste jäägi kasvu. Viimase kolme aasta jooksul on laenude kogumaht langenud Eesti pankades koguni 2,64 miljardi euro võrra, kuid hoiuste maht on sama aja jooksul kasvanud 1,77 miljardit eurot. Selle tulemusena on paranenud laenude/hoiuste suhtarv koguni 1,8-lt 1,3ni.
  Ühe osa laenubuumi pidurdumisest on põhjustanud laenuvõimeliste klientide nappus. Teisalt on jällegi kohalike ettevõtete investeerimisvalmidus endiselt madal. Samuti pole eriti julge ka eratarbija, ehkki tööpuudus on langenud masujärgselt väga kiiresti ning ka palgatulud on hakanud vaikselt üles ronima. Sissetulekute numbri kohta saab värske pildi juba täna, mil statistikaamet avaldab kolmanda kvartali keskmise palga numbri. Samuti saab täna ka teada, milline on Eesti ettevõtjate hetkemeeleolu, kuna konjunktuuriinstituut avaldab värske ärikliima indeksi.
  Suures maailmas on tõenäoliselt ka detsembris põhifookus võlakirjadel ja nende intressitasemetel, mis on saanud kõige kiiremaks investorite hetkemeeleolu peegeldajaks.
  Ehkki viimasel ajal on hakanud kerkima isegi Saksamaa ja Prantsusmaa võlakirjade tootlused, peaks põhifookus olema siiski Itaalial. Ligi 2 triljoni eurose riikliku võlakoorma all ägava riigi laenuintressimäärade tasemed on olnud viimastel nädalatel juba 7 protsendi all ning ehk oleks veelgi kõrgemal, kui Euroopa Keskpank poleks tugioste teinud. Elame huvitaval ajal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.