• Jaga lugu:

  Schäuble: uks on avatud Suurbritanniale

  Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble ei kaota lootust, et Suurbritannia võiks veel kõigele vaatamata siiski liituda ELi aluslepete reformiga.

  „Ma loodan, et britid tulevad lahtisest uksest sisse,“ vahendab Reuters eile Schäuble poolt telekanalile ARD öeldut. ELi lepingute muutused tulevad sellised, et neid on igal hetkel võimalik integreerida Euroopa aluslepetega, peaks Suurbritannia valmis olema nendega kaasa minema. Saksamaa sooviks, et Suurbritannia jääks Euroopa Liidus aktiivselt tegevaks. Vaatamata brittide keeldumisest viimasel Ülemkogul ELi aluslepingute muutusest ei ole Euroopa Schäuble sõnul lõhenenud.
  Viimasel Ülemkogul vastuvõetud otsused tuleb Schäuble sõnul kiiremas korras ellu viia, et taastada finantsturgude usaldus. Fiskaalunioon ei veena finantsturgusud Schäuble sõnul küll mitte just üleöö, kuid siiski suhteliselt kiiresti.
  Läinud reedel leppisid ELi liikmesriigid tippkohtumisel kokku sõlmida märtsikuuks Lissaboni leppe kõrvale uus pakt, mis näeb ette karmimad eelarvereeglid ning tihedama majanduspoliitilise koostöö. Paktiga plaanivad lisaks 17 euroala riigile liituda ka 9 euroalasse mittekuuluvat liikmesriiki, ainsaks erandiks on Suurbritannia. Nüüd spekuleeritakse palju selle üle, et riik võib peagi ka Euroopa Liidust hoopis välja astuda.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.