Kulla langus võib Paulsoni riskifondile surmahoobi anda

Fredy-Edwin Esse, California 15. detsember 2011, 12:26

Elu raskeimat aastat läbi elav John Paulsoni 28 miljardi dollariline riskifond võib sellekuisest kulla äkkmüügist saada viimase hoobi, mis sööb ära tänavusi kahjumeid pehmendanud investeeringu.

30. septembri seisuga oli Paulson suurim aktsionär börsil kaubeldavad fondis SPDR Gold Trust, mis novembri lõpust alates on kukkunud 10%. Lisaks on kulla 9,6% langusega kukkunud ka kõik Paulsoni kulla aktsiad, kirjutas Bloomberg.

See tähendab paberil Paulson & Co. 672,1 miljoni dollarilist kahjumit, kui võtta arvesse, et Paulsoni enda osalused pole septembri lõpu seisuga muutunud.

Kuni detsembrini oli kuld peaaegu ainus positiivne asi Paulson & Co klientidele. Kulla hinna tõus leevendas kahjumeid 46% firma ühes suurimas fondis. Lisaks pakub Paulson kullale pühendatud Gold Fundi, mis oli ettevõtte parim esineja sel aastal.

"Kulla dramaatiliste liikumistega ja langusega tipust, ma arvan, et mõned investorid otsustavad sellesse varaklassi enam mitte investeerida," ütles Bloombergile Agecroft Partnersi üks omanikke Don Steinbrugge.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. December 2011, 12:26
Otsi:

Ava täpsem otsing