• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kulla langus võib Paulsoni riskifondile surmahoobi anda

  Elu raskeimat aastat läbi elav John Paulsoni 28 miljardi dollariline riskifond võib sellekuisest kulla äkkmüügist saada viimase hoobi, mis sööb ära tänavusi kahjumeid pehmendanud investeeringu.

  30. septembri seisuga oli Paulson suurim aktsionär börsil kaubeldavad fondis SPDR Gold Trust, mis novembri lõpust alates on kukkunud 10%. Lisaks on kulla 9,6% langusega kukkunud ka kõik Paulsoni kulla aktsiad, kirjutas Bloomberg.
  See tähendab paberil Paulson & Co. 672,1 miljoni dollarilist kahjumit, kui võtta arvesse, et Paulsoni enda osalused pole septembri lõpu seisuga muutunud.
  Kuni detsembrini oli kuld peaaegu ainus positiivne asi Paulson & Co klientidele. Kulla hinna tõus leevendas kahjumeid 46% firma ühes suurimas fondis. Lisaks pakub Paulson kullale pühendatud Gold Fundi, mis oli ettevõtte parim esineja sel aastal.
  "Kulla dramaatiliste liikumistega ja langusega tipust, ma arvan, et mõned investorid otsustavad sellesse varaklassi enam mitte investeerida," ütles Bloombergile Agecroft Partnersi üks omanikke Don Steinbrugge.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Pika ajalooga veofirma lõpetab tegevuse: pojal keelasin transpordiärisse mineku ära
Aastakümneid transpordiäris tegutsenud ettevõtja Viido Laane otsustas oma firma Veopartner OÜ masinate mootorid seisma jätta ja äri kinni panna. „Sel tegevusel ei ole täna enam mingisugust mõistlikku mõtet,“ ütles ta.
Aastakümneid transpordiäris tegutsenud ettevõtja Viido Laane otsustas oma firma Veopartner OÜ masinate mootorid seisma jätta ja äri kinni panna. „Sel tegevusel ei ole täna enam mingisugust mõistlikku mõtet,“ ütles ta.