• Jaga lugu:

  Mobius: Põhja-Korea võib Hiina reformid käiku lasta

  Staarinvestor Mark Mobiuse sõnul sujub Põhja-Korea juhtide vahetus tõenäoliselt tõrgeteta ja uued valitsejad võivad olla valmis vastu võtmaa Hiinaga sarnaseid majandusreforme.

  Režiimi muutus kommunistlikus riigis tõenäoliselt "kohest olulist mõju" teistele Põhja-Aasia finantsturgudele ei oma, kirjutas Templeton Emerging Markets Groupi juhatuse esimees.
  Bloomberg Televisionile täna antud intervjuus ütles investor, et firma hoiab endiselt Lõuna-Korea aktsiaid alles.
  Lõuna-Korea aktsiaturg Kospi kukkus 19. detsembril ehk päeval, mil teatati Kim Jong-ili surmast, 3,4%.
  "Nii mõneski mõttes on minevikust lahti murdmine hea signaal, mistõttu ma olen pigem positiivne kui pessimistlik," ütles Mobius Bloombergile. "Usun, et muutus tuleb üsna sujuv."
  Mobiuse sõnul peab selline keskkond kaasa tooma mõningaid muudatusi. "Ma ei usu, et need peavad ilmtingimata olema sõjalised muudatused, pigem majanduslikud."
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.