Alyona Stadnik • 9. märts 2012 kell 15:47

Rehe: kriisi ohud ei ole maas

Sampo Panga juht Aivar Rehe rääkis tööandjate keskliidu konverentsil "Tuulelohe lend 2012", et kõik kriisi ohud ei ole veel maas ning pangad peavad olema ettevaatlikud.

"Panganduses, mis on väga lähedal majandusele, peame igapäevaselt paraku lisaks Eestile jälgima seda, mis toimub Euroopas. Me peame oskama strateegiliselt ette vaadata ja sundima ennast prognoosima, mitte ainult protsentides ja majanduskasvu numbrites." märkis Rehe. Tema sõnul on lausa hädavajalik, et me suudaksime analüüsida ka minevikusündmusi.  

Ta meenutas, et 2007. aastat, kui USAs tekkisid suurpankadel tõsised finantsraskused, ta alahindas prognoose ja vajadust vaadata sündmustele tagantjärele. "Ma väga selgelt eeldasin, et see majandus ja sektor on Eesti reaalmajandusest nii kaugel ja see ei löö meid nii kiiresti ja sügavalt," lausus Rehe.

Hetkel kuum