Koit Brinkmann • 28. märts 2012 kell 8:02

Narva rahaasjade suunaja korruptsioonivastase seadusega pahuksis

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo Ida talitus trahvis Narva linnavolikogu esimehe asetäitjat ja rahanduskomisjoni juhti Larissa Oleninat korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest.

Keskerakondlasest rahvasaadik Olenina töötab linnavalitsuse kultuuriosakonnale alluvas Narva noortekeskuses direktori asetäitjana. Eelmisel aastal allkirjastas ta arve, mille noortekeskus sai tema poja Jevgeni Olenini osalusega firmalt OÜ Kindlus Tour. Jevgeni Olenin on ettevõttes ka üks kahest juhatuse liikmest.

Korruptsioonivastase seaduse järgi on tegemist seadusega kehtestatud töökoha-, tegevus- või toimingupiirangute rikkumisega. Politsei- ja piirivalveameti keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo Ida talitus määras Oleninale 27 trahviühiku suuruse rahatrahvi, mis teeb trahvisummaks 108 eurot.

"Ma ei pea vajalikuks selgitada seda kogu Eestile. Kes teil palus sellest kirjutada? See on minu isiklik asi," muutus Olenina küsimuste peale tõredaks.

Te olete poliitik, linnavolikogu liige ja üldsus peab nendest asjadest teadma? "Tõesti? Vaat, kui huvitav," imestas keskerakondlane. Olenina sõnul töötab ta Narva noortekeskuses ega ole oma tööülesannete järgi ametnik ning politsei on need asjad segi ajanud.

Väärteootsuse kaebas Olenina edasi Viru maakohtusse.

Volikogu rahanduskomisjoni valiti Olenina juhtima eelmise aasta suvel, kui kauaaegne komisjoni esimees Fjodor Ovsjannikov võeti mõjuvõimuga kauplemises ja majanduskuritegudes kahtlustatuna pooleks aastaks vahi alla.Selle aasta jaanuaris sai Ovsjannikov vahi alt vabaks ja tuli volikogusse tagasi.Eelmisel neljapäeval toimunud volikogu istungil valiti Ovsjannikov suures üksmeeles uuesti rahanduskomisjoni liikmeks.

Samas kriminaalasjas uurimise all olev endine abilinnapea Andrei Filippov taastas samuti volikogus hiljuti oma saadikuvolitused. Filippov peeti mullu maikuus kaitsepolitsei poolt kinni korruptsiooni ja majanduskuritegude kahtlusega, pärast seda esitas Filippov avalduse abilinnapea kohalt tagasiastumiseks.

Ka Ovsjannikov ja Filippov on Keskerakonna liikmed.

Hetkel kuum