• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus keskkonnaõigus teeb ettevõtja elu lihtsamaks

  Täna Tallinnas peetaval Äripäeva ja advokaadibüroo Glimstedt keskkonnaõiguse konverentsil märkis keskkonnaministeeriumi kantsler Rita Annus, et keskkonnaseadustiku uuendamisega ei soovita ettevõtjaid kiusata, eesmärk on, et loodus ja inimene oleksid sõbralikes suhetes.

  „Ida-Virumaa ettevõtjad teavad väga hästi, kui ahistav võib olla keskkonnaõigus,” tunnistas Annus. „Aga mitte see ei ole meie eesmärk. Üritame hoopis olemasolevat seadustikku ühtlustada, lihtsamaks muuta ja varasemast jäänud lünki täita.”
  Annuse sõnul sisaldab keskkonnaseadustiku üldosa seadus keskkonnakaitse põhimõtteid, keskkonnaalaseid kohustusi ja õigusi, samuti keskkonna valdkonna loamenetluse põhimõtteid. Üldosa võtab kasutusele ka mõned uued mõisted – näiteks keskkonnahäiring, millega viidatakse inimtegevusega kaasnevale negatiivsele muutusele keskkonnas, keskkonnarisk, mis on vähendamist vajava keskkonnahäiringu võimalikkus ja keskkonnaoht – olulise keskkonnahäiringu tekkimise võimalikkus.
  Ettevõtteid puudutab uues seadustikus ennekõike klausel, mis kohustab vältima keskkonnaohtu ja vähendada keskkonnariski. Muide – siinkohal ei peeta silmas siiski ainult äriühinguid-organisatsioone, vaid ka iga üksikisikut. Annus rõhutas, et uue seaduse eelnõu eeldab, et igal inimesel, sh ettevõtjal on mõistus peas ning kui ta näeb võimalikku ohtu keskkonnale, asub ta kohe tegutsema, et see oht elimineerida.
  „Kui tegeled millegagi, mis on ohtlik, vii ennast kurssi, et asjatundlikult tegutseda,” ütles ta. „Kui keegi valab ikka muruniidukist vana õli maha, siis ei vabane ta vastutusest, kuigi põhjendab, et seda oli ju nii vähe.”Keskkonnaalane loamenetlus muudab senise bürokraatliku keskkonna kompleksloa süsteemi ettevõtja jaoks mugavamaks, sest uue seadustiku järgi saab ettevõte just sellise loa, mida konkreetse ettevõtte tegevuse spetsiifika vajab, põhimõttel – üks luba, üks menetlus.
  Annuse sõnul soovib ministeerium ka igasuguseid avalikustamise protsesse senisest lihtsamaks muuta.Keskkonnaseadustiku üldosa jõustub esimese grupi eriosa seaduste jõustumisel, va. loamenetlus, mis jõustub teise grupi eriosa seaduste jõustumisel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toidutööstuse juht: uus reaalsus on oluliselt kallim
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Netflix koondas tulude langemise tõttu 150 inimest
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Eesti puitmajatootjatele terendab Ukrainas suur tööots
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtusid eile Ukraina Ülemraada liikmete ja Žõtomõri delegatsiooniga, et arutada oblasti ülesehitamist ning seda, kuidas Eesti saaks sellesse panustada, teatas majandusministeerium.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtusid eile Ukraina Ülemraada liikmete ja Žõtomõri delegatsiooniga, et arutada oblasti ülesehitamist ning seda, kuidas Eesti saaks sellesse panustada, teatas majandusministeerium.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.