Silvia Kruusmaa • 3. juuli 2012 kell 13:45

Tero Taskila: kulusid pole kontrolli alla saadud veel

Estonian Airi juht Tero Taskila ütles intervjuus Delfi Majandusele, et viimased kolm kuud on lennufirma juhtkond tegelenud uue strateegia ja ärimudeli kasutuselevõtuga, mis on suurendanud nii liinide arvu kui läbi nende liikuvaid lendajaid, samas ei ole saadud kontrolli alla varasemaid ja uusi, liinide avamisest tekkinud kulusid.

"Kasvanud lendajate ja täienenud liinide arvu üle on meil hea meel. Kulusid, nagu me lubasime, ei ole me aga tõesti veel kontrolli alla saanud. Meid on väga palju mõjutanud välised tegurid, nagu nõrk euro, kütusehinnad ning etteplaneerimatu nõudlus liinidel," sõnas Taskila.

Estonian Airi juht lisas, et lennufirma vajab paindlikkust ja seda eriti keskkonnas, kus ainuüksi 2012. aastal, viimase kuue kuu jooksul, on maailmas pankrotistunud 12 lennufirmat - neist kaheksa Euroopas.

Hetkel kuum