30. september 2012 kell 21:00

Viha paneb konkurenti valima

Kiirel tegutsemisel saaks Latvenergo (Eesti turul Elektrum) kasutada enda kasuks ära viha, mis tekkis Eesti Energia senistel klientidel eesootavast hinnatõusust kuuldes.

Eesti Energia teatas eelmisel nädalal uue aasta avatud turul tarbijaile pakutavad hinnad.

Kui avatud turg oli seni paljudele ebamäärane tulevik, siis senise monopoli uute pakettidega kaasnev hinnatõus tegi sellest ebameeldiva reaalsuse, mis 1. jaanuarist – keset talve ja suuri kommunaalarveid – elektrituru avanedes ootab. Kuigi hinnatõusust räägiti juba ammu – jaanuaris-veebruaris hakkas Eesti Energia otsast rääkima, kuidas elekter ehk kolmandik elektriarvest võib kallineda poole ning koguarve seega viiendiku võrra – panid värsked paketid jahmatama nii lehelugejad kui ka majandusministri.

Vesi konkurentide veskile. Praegune olukord on soodus Latvenergole, mis eelmisel nädalal ilusate nimedega paketid välja hõikas, ent hindu enne oktoobrit avalikkusele näidata ei taha. Eesti Energia praegusele kliendile paistab elektrihiid hinnatõusu tõttu vaenlasena. Latvenergo saab soodsama hinnaga välja tulles end sõbrana esitleda.

Praegune tarbijate meelsus soosib seda. Seega soovitus hinnasõjaga turgu võitma tulnud monopoli konkurendile – arvutage kiiremini ja saate rohkelt poolehoidjaid-kliente.

Hetkel kuum