• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Päev börsil: IMF hirmutab investoreid

  Euroopa suuremaid börse ootab täna nõrgem avanemine, kuna mure majanduskasvu väljavaadete pärast on jõudnud finantsturgudele.

  Londoni börs avaneb 28 punkti all, Saksamaa börs 38 punkti all ning Prantsusmaa börs 21 punkti all.
  Rahvusvaheline Valuutafond IMF ütles, et eurotsooni võlakriis on suurim oht maailmamajandusele ning tegevusetus eurotsoonis põhjustab kapitali väljavoolu, lagunemise ohtu ning majanduslangust. IMF kärpis eile maailmamajanduse kasvuprognoosi.
  Hirmud Kreeka pärast tõusid taaskord esile teisipäeval, kui kümned tuhanded protestisid Ateena tänavatel Saksa kantsleri Angela Merkeli visiidi ajal.
  Merkel väljendas oma toetust Kreeka peaministrile Antonis Samarasele, kuid ei lubanud riigile rohkem rahalist toetust. Kreekal jätkuvad kõnelused IMFi, Euroopa Keskpanga ja Euroopa Komisjoniga, et saada järgmine osamakse 130 miljardi euro suurusest abipaketist.
  Täna kohtuva Pariisis Prantsuse president Francois Hollande ja Hispaania peaminister Mariano Rajoy.
  Tähelepanu keskmes on ka Briti kaitsetööstuse firma BAE Systemsi ja Prantsuse-Saksa lennufirma EADS-i ühinemine. Mõlemad ettevõtted peavad 35 miljardi euro suuruseid ühinemiskõnelusi ning peavad täna kella viieks Londoni aja järgi otsustama, kas pikendavad kõneluste kuupäeva või mitte.
  Aasia börsid on täna miinuses. FTSE CNBC Asia 100 Index, mis mõõdab erinevaid Aasia börse, on 0,9% all. Nikkei on 2% miinuses, Korea Kospi 1,5% miinuses, Hongkongi Hang Seng 0,25% miinuses.
  Täna teatab majandusaasta esimese kvartali tulemused Bang & Olufsen ja kolmanda kvartali tulemused Citycon. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.