• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi sotsioloog: Eestist saab rikas ingliskeelne riik

  Rootsi muusikust õppejõud, sotsioloog ja mõtleja Alexander Bard usub, et Balti riikidest saavad tulevikus ingliskeelsed riigid ning 20 aasta pärast ühed rikkamad Euroopas.

  "Need maailma riigid, mis investeerivad interneti lairibasse ja haridusse, mis sellega kaasas käib, teevad täpselt sedasama asja täna, mida tegid need riigid, mis 19. sajandil investeerisid raudteesse," ütles ta ning viitas, et raudteesse investeerisid Põhja-Ameerika, Jaapan ja Lääne-Euroopa. "Kuna Balti riigid on praegu esirinnas, mis puudutab internetti investeerimist, siis teie saate järelikult kõige rikkamateks riikideks," rääkis Bard intervjuus ETV saatele "Terevisioon".
  Inglise keele kohta ütles sotsioloog, et igal pool, eriti väiksemates riikides, nagu Rootsi ja Eesti, räägib eliit inglise keelt väga hästi ning neil on sõbrad ja kontaktid teistes riikides, kellega suheldakse inglise keeles.
  51aastase Bardi kinnitusel on küberruumi kolimine sama dramaatiline, kui oli 100-200 aastat tagasi külast linna kolimine, ning ta uurib, kuidas internet meid muudab.
  Raamatu "Netikraatia – uus võimueliit ja elu pärast kapitalismi" kirjutanud Alexander Bard on täna Tallinnas konverentsi "Rootsi äriauhind 2012" raames. Tema ettekande teema on elu pärast kapitalismi. Varem on Bard Eestis esinenud ka IT-konverentsil "Visioonist lahendusteni".
  1992. aastal lõi ta plaadifirma Stockholm Records, mis kasvas Skandinaavia suurimaks sõltumatuks plaadikompaniiks. Bardiga tegid koostööd näiteks ansamblid Army of Lovers ja The Cardigans. 1998 müüdi Stockholm Records üleilmsele plaadifirmale Universal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.