• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti laevakaitsjad aitasid tabada Somaalia piraadid

  Euroopa Liidu operatsioonil Atalanta teeniv mereväe laevakaitsemeeskond pidas eelmisel nädalavahetusel kinni seitse piraatluses kahtlustatavat Somaalia kodanikku ning aitas vabastada 21 Iraani meremeest.

  Saksa mereväe fregatt Sachsen, mille pardal Eesti laevakaitsemeeskond teenib, suundus Bosaasost Mogadishusse, kui sai hädaabikutsungi Iraani kalalaevalt Johwar ning võttis suuna Somaalia rannikust 250 meremiili kaugusel asuvale alusele.
  Sachseni meeskonnal õnnestus laeva asukoht kindlaks teha ja meeskonnaga kontakt saavutada. Samuti tehti kindlaks, et laeva meeskonda hoiti jõuga kinni kuus päeva.
  Laevakaitsemeeskond pardus kalalaeval ning pidas kinni seitse piraatluses kahtlustatud Somaalia kodanikku. Lisaks konfiskeeris meeskond piraatidelt kuus AK-47 automaati ning granaadiheitja. Vabastatud pantvangid läbisid meditsiinilise kontrolli, neile anti süüa ja juua.
  Eesti mereväe laevakaitsemeeskonna ülesandeks on Adeni lahes ja Somaalia ranniku lähistel liikuvate aluste, eeskätt ÜRO Maailma Toiduprogrammi raames humanitaarabi vedavate laevade kaitsmine piraatide eest.
  Meeskond läbis enne operatsioonile minekut laevakaitsemeeskonna kursuse, mille käigus õpiti väikeüksuste ja sõjaväepolitsei taktikat, pardumist helikopetrilt ja aluselt, käsivõitlust ning värskendati relvaõpet.
  Euroopa Liidu operatsioonidest on Eesti varem osalenud operatsioonil Althea Bosnia-Hertsegoviinas. Laevakaitsemeeskond naaseb Eestisse oktoobri lõpus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Euroopa turud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.