Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Brüssel ei näe Eesti majanduses ohukohti

  Värskes hinnangus makromajanduslikele arengutele Euroopa Liidu riikides ei leidnud Euroopa Komisjon Eestist ohumärke, mis oleksid vajanud lähemat uurimist.

  Seda erinevalt 14 Euroopa Liidu riigist, nende seas Rootsi ja Soome, kus mõned indikaatorid keskmisest sedavõrd hälbisid, et nõudsid täiendavat süvenemist.
  Rootsis näiteks, mis sattus kangema luubi alla ka läinud aastal, on endiselt riskiks majapidamiste suur võlakoormus ja arengud kinnisvaraturul. Sel põhjusel pidas Euroopa Komisjon vajalikuks ka tänavu neid arenguid Rootsi majanduses täpsemalt uurida. Soomes tekitab aga küsitavusi riigi konkurentsivõime nõrgenemine ning muust euroalast kiirem tööjõukulude kasv.
  Eestis Euroopa Komisjon, nagu ka läinud aastal, tõsiseid ohumärke ei leidnud, ehkki meilgi on mõni indikaator keskmisest suuremas hälbes. Näiteks rahvusvaheline investeerimispositsioon ja tööpuuduse näitaja.
  Samal ajal on mullu „punast näidanud“ erasektori võlakoormus aastaga nii palju vähenenud, et jääb nüüd kontrollnäidust allapoole. Siiski võib see suhteliselt kõrge võlatase lähiaastatel majanduskasvu kammitsema jääda, nendib komisjon. 
  Buumiaastatele järgnenud järsk korrektsioon välistasakaalus on aga läbi. Jooksevkonto oli mullu jätkuvalt plussis ning jääb lähiaastatel tasakaalu lähedale, saades toetust Eesti kaupade osa kasvust eksporditurgudel.
  Tugevas miinuses rahvusvaheline netoinvesteerimispositsioon paraneb, lisaks on selles suur osa välismaistel otseinvesteeringutel. Ka „punases“ Eesti tööpuuduse näitaja kohta prognoosib komisjon olukorra paranemist, ehkki aeglasemas tempos, kuna vabade töökäte oskused ei pruugi vastata tööturu vajadustele.
  Üldhinnang Eestile on, et täiendavat süvaanalüüsi Eesti makromajanduse arengud ei vaja.
  Lisaks Soomele ja Rootsile võtab Euroopa Komisjon aga lähema uurimise alla veel Taani, Belgia, Prantsusmaa, Hispaania, Itaalia, Suurbritannia, Hollandi, Küprose, Malta, Ungari, Bulgaaria ja Sloveenia. Kreekat, Iirimaad ja Portugali see analüüs ei kata, kuna need riigid on juba n.ö programmiriigid.
  See täna avaldatud makromajanduse arenguid jälgiv raport on osa Euroopa Komisjoni iga-aastasest majanduskasvu analüüsist, mis juhatab sisse nn Euroopa poolaasta uue perioodi. Viimane on mehhanism ELi riikide majanduspoliitika tihedamaks koordineerimiseks, mis on eriti oluline ühisraha kasutavates riikides.
 • Hetkel kuum
Uuring: klienditeenindus 400 protsenti paremaks? Tehtav!
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Wall Streeti päev otsa kestnud pinev ootus lõppes lahja lõpuga
Investorid ja kauplejad jälgisid kolmapäeval pingsalt kahte sündmust, mis oma vormilt olid väga olulised, kuid sisuliselt staatilise loomuga ning midagi uut me peaagu teada ei saanudki.
Investorid ja kauplejad jälgisid kolmapäeval pingsalt kahte sündmust, mis oma vormilt olid väga olulised, kuid sisuliselt staatilise loomuga ning midagi uut me peaagu teada ei saanudki.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Põllumeestele antakse 19 miljonit toetust biometaani tootmiseks
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Lindström kuritarvitas oma turgu valitsevat seisundit
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.