Romet Kreek • 30. november 2012 kell 17:21

Boehner: oleme eelarvekõnelustega ei kusagil

USA Esindajatekoja spiiker John Boehner ütles, et eelarvekõnelused on patiseisus ja et Obama administratsiooni eilne maksu- ja kulutuste pakkumine ei olnud tõsine pakkumine, vahendab Bloomberg.

„Praegu oleme me jõudnud peaaegu mitte kuhugi,“ ütles Ohio vabariiklane Boehner.

Vähem kui tund aega enne tema meedia ees esinemist hoiatas president Barack Obama venima kippuvate läbirääkimiste ees, kuidas vältida enam kui 600 miljardi dollari ulatuses kulutuste kärpeid ja maksutõuse, mida tuntakse ka eelarvekuristikuna. Need jõustuksid kokkuleppeta automaatselt jaanuaris.

„Tõstes makse väikeettevõtetele selle asemel, et võtta tasakaalukam lahendus, on vale,“ ütles Boehner. „See muudab meie majanduse kasvamise raskemaks.“

USA rahandusminister Timothy Geithner pidas kongressi liidritega oma kõnelusi, pakkudes plaani vahetada 1,6 triljonit maksutõusu 400 miljardilise täpsustamata kärbete vastu. Obama soovib jätkuvalt maksukärpeid keskklassi sissetulekuga inimestele. Tema ja Kongressi demokraadid soovivad, et lõppeksid maksukärped rikkamale kahe protsendile maksumaksjatest. Vabariiklased on kõigi sissetulekugruppide maksutõusu vastu. Nad soovivad kulude kärpeid.

Hetkel kuum