Alyona Stadnik • 6. detsember 2012 kell 16:03

Terje Trei vabastab Michalile riigikogus koha

Postimees kirjutab, et justiitsministri kohalt lahkuvale Kristen Michalile peab riigikogus esialgsetel andmetel koha vabastama reformierakondlane Terje Trei.

Reformierakonna nimekirja asendusliige Terje Trei läks riigikokku  Kaja Kallase asemel.

Michal kinnitas täna pärastlõunal Postimehele, et soovib jätkata tööd riigikogus. Mullu märtsis toimunud riigikogu valimistel sai Michal ringkonnamandaadi, pälvides Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosas 2062 valija toetuse. Asendusliikmena parlamenti pääsenud Trei sai Jõgeva- ja Tartumaal kandideerides 848 häält.

Uue justiitsministri kandidaadi esitab Reformierakonna juhatus, kes koguneb erakorraliselt juba reedel. Ministri nimetab ametisse president pärast peaministrilt sellekohase ettepaneku saamist. Peaminister on lubanud presidendi juurde minna esmaspäeval.

Hetkel kuum