Romet Kreek • 30 jaanuar 2013

Hobuselihaburgerite tootja kaotas edasimüüja

Suurbritannia suurim supermarketikett Tesco teatas, et lõpetab varustaja Silvercrest Foodsi külmutatud burgerite müügi, kuna nende külmutatud burgeriliha seast avastati hobuseliha, vahendab Bloomberg.

ABF Food Groupi üksus Silvercrest kasutas liha, mis ei tulnud Tesco poolt heaks kiidetud varustajatelt, ütles jaekaupmehe tehniline direktor Tim Smith. Vastupidiselt instruktsioonidele ei pärine liha Suurbritanniast ega Iirimaalt. Tesco testib lihatoodete DNAd, et vältida hälbimist standarditest.

„Tesco ei aktsepteeri enam Silvercresti tooteid, kuna usalduse kaotus on liiga suur,“ ütles ta.

Tesco juahtuse esimees Philip Clarke vabandas klientide eest 16. jaanuaril, kuna Iiri toiduamet leidis poest müügilt külmutatu lihaburgerid, mille liha DNA vastas hobuse omale. Neid tooteid müüsid ka Aldi, Lidl, Iceland Foods ja Dunnes Stores.

Iiri põllumajandusminister Simon Coveney ütles 26. jaanuaril, et liha pärineb Poolast. Tescos oli müügil 26 nimetust Silvercresti külmutatud burgeritooteid.

Hetkel kuum