• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Parima tootlikkusega väljumine"

  Investeerimisettevõte Ambient Sound Investments (ASI) väljus kasumlikult teadlaste virtuaalse koostöökeskkonna platvormi Mendeley omanikeringist. Ettevõtte investeeringute juhi Margus Uudami sõnul oli omanikeringist väljumine nende jaoks parima tootlusega.

  Järgneb intervjuu Margus Uudamiga:
  Mis see platvorm Mendeley täpsemalt on?
  Mendeley koondab teadusuuringuid sarnaselt nagu iTunes muusikat, tehes uuringud kõigile paremini ja efektiivsemalt kättesaadavaks.
  Palju te sinna investeerisite? Kas 2 mln dollarit on õige suurusjärk?Täpset summat me ei avalda, aga me investeerisime 2008. aasta alguses ja tegemist oli seed-investeeringuga. Investeerisime vähem kui 2 miljonit. Tol hetkel oli tegemist toote arenduse ja turule toomisega ning äärmiselt suurt kapitalivajadust ei olnud.
  Kas kõik läks edasi plaanipäraselt või esines ka midagi ootamatut?Ükski start-up ei lähe peaaegu mitte kunagi plaanipäraselt. Kes avastab ennast kuskilt teiselt turult ja kes muudab ärimudelit jne. Tegemist on küllaltki innovatiivse lahendusega üpriski konservatiivses sektoris. Ja seetõttu kindlasti, kuna tegemist oli innovatsiivse lahendusega, küsimus oli  ka selles, milline on ärimudel ja  kuidas seda kommertsialiseerida.
  Müügi täpne hind on konfidentsiaalne. Kas hinna vahemik jääb 69-100 miljoni dollari (53-76 miljoni euro) vahele?Me ei saa seda kinnitada, kuid me oleme tootlusega päris rahul. See on olnud meil seni kõige suurem kapitali kordajana, investeeringu tagasi saamise osas. Mitte siis absoluutsummana. See on olnud ühe parima tootlusega väljumine meie jaoks.
  Kelle initsiatiivil tehing toimus?Ma ei saa seda ka kommenteerida, aga strateegiliste investorite huvi on Mendeley vastu olnud püsivalt kõrge.
  Millised sektorid teie jaoks veel atraktiivsed on?Meie fookus püsib üpris lai. Kõik, mis puudutab mobiili, tarkvara, e-kommertsi. Vaatame regioonis kindlasti ka laiemalt ringi, Ida-Euroopas ja Skandinaavias, sealhulgas ka Lääne-Euroopas.
  Kui palju teile tehakse ettepanekuid äriideedes osaleda?Vaatame aastas läbi ligikaudu 400 projekti, mis tulevad kogu maailmast. 40% neist on võibolla Ida-Euroopa ja Skandinaavia, 20-30% on Lääne-Euroopa ja Venemaa, ülejäänu on Ameerika ja Aasia.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.