Laura Mallene • 30. aprill 2013
Jaga lugu:

Millest rääkisid Jaan Männik ja Edgar Savisaar?

Viimaseid kuid Eesti Panga nõukogu esimehe ametit pidav Jaan Männik kohtus eile Tallinna linnapea Edgar Savisaarega. Männik kinnitas täna, et käib kohtumas kõigi Eesti parlamendierakondade juhtidega.

Eilsel kohtumisel Savisaarega rääkis Männik oma sõnul, millisena näeb Eesti poliitilist tulevikku.

”Käisin Edgar Savisaarega kohtumas, sest olen tahtnud kõigile riigikogu erakondadele rääkida kahest asjast: esiteks oma muljetest, kui ma Eesti Panga nõukogu esimehe ametist ära tulen. Lisaks on kõik kuulnud mu plaanist luua uus erakond. Minu meelest on aus, kui ma räägin Eesti erakondade juhtidele, millisena ma näen Eesti poliitilist maastikku,” kirjeldas Männik.

Männiku sõnul on ta juba kohtunud IRLi esimehe Urmas Reinsaluga, peagi kohtub ka sotsiaaldemokraatidega. ”Eile sain kokku Edgar Savisaarega ja kolm nädalat tagasi saatsin peaministrile meili – saaksin meelsasti ka temaga kokku, aga ta pole veel sellele reageerinud,” tõdes Männik.

Männik sõnas, et eilne kohtumne oli väga sõbralik ja ta rääkis Savisaarele, millised mõtted on tal Eesti Pangas töötatud aastatel tekkinud. ”Mina rohkem rääkisin ja tema kuulas ning esitas mõne küsimuse. See ei ole ju midagi sellist, mida ma ainult temale rääkisin, seda rääkisin ka üleüldse teistele Eesti erakondade juhtidele,” kinnitas Männik. Ta lisas, et Savisaarel ei olnud millegagi nõus olla – plaanis on luua parempoolne partei, mis näeb välja väga teistsugune kui Edgar Savisaare erakond.

”Juttu oli ka Eesti Panga praeguse nõukogu volituste lõppemisest," rääkis Männik. "Tulevikus esitab Eesti Panga esimees riigikogule seitse liiget, Edgar Savisaar küsis, kuidas need seitse liiget valitakse,” ütles ta.

Urmas Reinsaluga kohtumine nägi Männiku sõnul välja teistsugune. ”Aasta alguses meenutasime Reinsaluga, et IRL lubas mulle sügisel toetust jätkamisel Eesti Panga nõukogu esimehena. Arutasime, miks IRL meelt muutis ja miks toetab Mart Laari. Ütlesin Urmas Reinsalule, et see on IRLi suveräänne õigus otsustada, keda nad toetavad. Teravamaid jutuajamisi ei olnud. Väga sõbralikult läks see jutuajamine,” ütles Männik.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas