19. märts 2013 kell 3:37

Poliitika usaldusäriks

Eesti ajakirjandus on üsna üksmeelselt süüdistanud üht suurt Eesti erakonna vassimises ja valetamises. Mis nüüd edasi saab? Vastus: mitte midagi. Põhjus: eksimine eetikaküsimustes ei ole Eesti poliitikas üldjuhul karistatav, kirjutab Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik.

Kui räägime, et sooviksime juurutada Skandinaavia mudelit, siis peaksime aga rääkima ka usaldusest ja eetikast. Ega poliitika pole üheski riigis täiesti puhas mäng, eriti kui vaatame näiteks Lõuna-Euroopat, aga Eestis oleme võtnud eeskujuks Skandinaavia.

Eesti erakondade reitingud viimase aasta jooksul näitavad, et poliitikas on tugev vasakpoolsus, tasakaaluks oleks vaja tugevamat parempoolsust, kui meil praegu on. Eesti parempoolsusel oleks vaja taastada usaldus ja eetika.

Minu ettekujutuse kohaselt on Eesti parempoolsel poliitikal kaks arenguvõimalust. Parempoolsetes erakondades on vaja muudatusi, et ka Eestis oleks poliitika usaldusäri. Muudatusi oleks vaja nii strateegias kui ka juhtkonnas. See on üks arenguvõimalus. Kui see aset ei leia, tuleks luua üks uus erakond.

Loe tänasest Äripäevast, missugune paistab tänane Eesti poliitika välja võrdluses Rootsiga.

 

 

Autor: Vilja Kiisler, Jaan Männik

Hetkel kuum