23. oktoober 2013 kell 5:34

Partei kingitus rahastajale?

Reformi- ja Keskerakonna saadikute häältega läks eile riigikogu majanduskomisjonis läbi ettepanek, mis annab ühele ettevõtjale aastas umbes 400 000 eurot lisatulu.

Toetuse saaja oleks Helme Energia, mis toodab puiduhakkest soojust ja elektrit sama kontserni puidugraanulitehasele, kirjutab Postimees. Mõlemad ettevõtted kuuluvad kontserni Graanul Invest, mille juht ja suuromanik Raul Kirjanen annetas Reformierakonnale 2010. aasta viimases kvartalis 100 000 krooni.

Kirjanen teatas eile, et tegu on laimuga. Täna saatis Kirjanen teate pressile, milles ütleb, et kaalub kohtuasja algatamist Postimehe vastu.

Puidust elektrit tootvad ettevõtted saavad juba aastaid toetusi. Igas elektrijaamas kulub aga osa elektrist ettevõtte enda käigushoidmiseks. Ükski elektrijaam pole kunagi omatarbe eest rohelise elektri toetust saanud, ometi väidavad ettevõtjad ja neid toetavad poliitikud, et ettevõtjail oli 2010-2012 õigus seda saada. Kuni 2012. aasta seaduseparanduseni polnud see otseselt seaduses keelatud.

Graanul Invest ähvardabki nüüd riiki kohtuga, sest ettevõttel on õiguslik ootus toetust saada.

 

 

 

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum