• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Graanul Invest: me ei ostnud seadust

  Puidugraanulite tootja Graanul Invest juht Raul Kirjanen esitas kaebuse pressinõukogule seoses Postimehes avaldatud spekulatsioonidega ettevõtte seaduseostu kohta.

  Kirjaneni esindab Soraineni vandeadvokaat Allar Jõks, kelle sõnul luuakse artiklis meelevaldne ja väär seos Reformierakonnale tehtava annetuse ja artiklis käsitletud seadusmuudatuse vahel.
  Jõksi hinnangul käsitles artikkel materjali valikuliselt ning esitas kindlas kõneviisis alusetuid väiteid. Kaebuse esitajale ei antud ajakirjanik Andrus Karnau poolt võimalust ümber lükata esitatud süüdistusi seaduse ostmises.
  "On kahetsusväärne, kui usaldusväärse väljaande juhtiv ajakirjanik edastab meelevaldseid ja ekslikke väiteid. Kui aga ajakirjandus muutub relvaks poliitilises võitluses, siis on meil kõigil põhjust olla murelik," lisas ta pressiteates.
  Jõksi sõnul tegid teda ärevaks Reformierakonna fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi sõnad selle kohta, et majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts lubas 21. oktoobril oma koalitsioonipartnerile, et kui riigikogu majanduskomisjon ei hääleta elektrituruseaduse muudatuste puhul nagu tema soovib, kirjutab Postimees sellest ühekülgse loo.
  Kui taoline väide vastab tõele, paneb see Jõksi sõnul kogu artikli teise valgusesse ja selgitab, miks ajakirjanik eksis ajakirjaniku eetikakoodeksi vastu.
  Postimehe peatoimetaja Merit Kopli sõnul on neil raske ministri ähvardusi kommenteerida ning ta soovitas lisaküsimustega pöörduda Juhan Partsi poole.
  Raul Kirjanen on pärast artikli ilmumist ümber lükanud Postimehes avaldatud spekulatsioonid ning nimetas neid solvavateks ja ilmselgelt kallutatuiks.
  Oktoobris ilmunud Äripäeva Rikaste TOPis oli Raul Kirjanen 80,3 miljoni euroga 22.kohal. Mullu oli tema ettevõttele Graanul Invest suur laienemise aasta. Graanuleid toodeti 589 000 tonni ehk ligi poole rohkem kui aasta varem. Lisaks hakati tootma energiat, mis aitas käivet 3,5 miljonit eurot kasvatada. Kokku plaanitakse aastail 2013–14 investeerida 67 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Arco Vara on üheksa kuuga hooga kasumit kasvatanud
Kolmas kvartal oli Arco Vara müügis tagasihoidlikum, kuid üheksa kuuga on teenitud kopsakas kasum, teatas ettevõte börsiteates.
Kolmas kvartal oli Arco Vara müügis tagasihoidlikum, kuid üheksa kuuga on teenitud kopsakas kasum, teatas ettevõte börsiteates.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Raadiohommikus: kust võiks saada hiigelpalka?
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.