• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tarbijakaitse hoiatab energiasäästja reklaami eest

  Tarbijakaitseamet hoiatab tarbijaid veebilehtede eest, kus reklaamitakse 38 eurot maksvat imetoodet Energy Saver Pro, mis aitab väidetavalt kokku hoida kuni 75 protsenti elektrikuludest.

  Nimetatud reklaam levib aktiivselt internetis ja Facebookis ning ameti poole on seoses sellega viimastel päevadel pöördunud mitmed tarbijad.
  Lubadus, et toote lihtsalt pistikusse torkamisel väheneb elektritarbimine märkimisväärselt, peaks kohe kahtlusi äratama, seisab ameti pressiteates.
  Kuigi praegu tuleb Energy Saver Pro eest tasuda sularahas selle kättetoimetamisel ja toote mittesobivusel lubatakse ka raha tagasi maksta, soovitab amet tarbijatel olla äärmiselt ettevaatlik.
  Ametil on kahtlus, et tegelikkuses ei pruugi Energy Saver Pro kohaletoimetamist ja tellimuste täitmist toimuda. Toote veebilehel puuduvad kohustuslikud andmed kaupleja kohta, samuti pole Eestis kehtivate seadustega kooskõlas üldtingimused. Esialgseil andmeil on veebileht registreeritud Panamas.
  Selliste imetoodete puhul on sageli väga keeruline tuvastada, kes neid tooteid tegelikult müüb. Veebikeskkonnast ostes võib olla probleeme sellega, et kaupleja ei täida lubadust toote tagastamisel kogu tasutud rahasumma tagasi maksta. Juhul kui selgub, et toote müüja on registreeritud väljaspool Euroopa Liitu, pole tarbijakaitseametil probleemide tekkimisel kahjuks võimalik tarbijaid aidata.
  Lisaks on Energy Saver Pro veebilehel välja mõeldud Eesti inseneride (või toote venekeelsel veebilehel vastavalt Vene inseneride) kommentaarid, kuna sellise nimega insenere ei ole tegelikult olemas. Selline teave peaks samuti kahtlema panema toote usaldusväärsuses.
  Tarbijad peaksid alati enne ihaldatud kauba ostmist välja selgitama, kellega tehing sõlmitakse ning millised andmed on ettevõtja kohta avaldatud. Samuti paneb tarbijakaitseamet inimestele südamele, et välja reklaamitud imettegevatesse toodetesse tuleks suhtuda realistlikult. Seda eriti siis, kui nende toime on silmanähtavalt liialdatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.