• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Veokite müük on hoogustunud

  Eesti autoturg on näidanud tänavu kosumise märke, mis näitab ettevõtete kasvanud investeeringuvõimalusi, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL). 

  Kui uute sõiduautode müük on kasvanud napilt 5% jagu, siis uute tarbesõidukite turul on toimunud ligi 12% tõus kümne kuu lõikes võrreldes möödunud aasta sama perioodiga.
  Viimase kuue kuu jooksul on tublisti kasvanud veokite müügi osakaal kogu tarbesõidukite turust. Näiteks kui aprillis moodustasid veoautod vaid 12% kogu uute tarbesõidukite müügist, siis oktoobris oli segmendi osakaal juba 22%.
  Veokite hoogustunud müügis näeb AMTEL lisaks ettevõtete paranenud majandusolukorrale ka teisi põhjuseid.
  "1. jaanuarist hakkavad kehtima veoautodele Euroopa Liidu uued, Euro6 nõuetele vastavad saastenormid,“ selgitab üht veokite paranenud müügitulemuste põhjust Scania Eesti AS tegevjuht Tarmo Allemann. Teisisõnu peavad kõik tulevast aastast müüdavad uued veoautod vastama antud Euro6 normidele.
  „Rangemate normide alusel ehitatud mootorite tõttu on uued veoautod senistest, Euro5 nõuetele vastavatest veokitest veidi kallimad, ja seetõttu üritavad ettevõtted investeerida uude tehnikasse juba tänavu. See on kindlasti üks paranenud müügitulemuste põhjusi. Samas on paranenud ka ettevõtete majandusolukord, sest statistika näitab maanteetranspordi kasvu 8% võrra, ja kui on suurem vajadus kaupa vedada, siis on suurem ka vajadus uute veokite järele.“
  Uued saastenormid panevad mõtlema ka alternatiivkütuste kasutamisele. Euroopa Liidu taastuvenergia direktiivist lähtuvalt peab transpordis kasutatav kütus aastaks 2020 pärinema vähemalt 10% taastuvatest energiaallikatest.
  Täna oleme AMTELi hinnangul Eestis olukorras, kus tegelikult pole kellelgi selget nägemust, millise gaasitüübiga autosid me sooviksime tulevikus rohkem näha Eesti teedel veeremas. "Aga teisalt, kas ongi vaja ühe eelisarendamist teiste arvel – ehk on kõigile oma nišš olemas?" küsib Allemann.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.