• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kakumäe jahisadama arendus sai riigikohtust õiguse

  Kakumäe jahisadamat arendav ettevõte sai riigikohtust kinnituse, et jahisadama detailplaneering on kehtiv.

  "MTÜ Kakumäe Selts ja viis Kakumäe elanikku on aastaid püüdnud jahisadama detailplaneeringut tühistada, väites, et uus jahisadam rikub elukeskkonda. Erinevad kohtuastmed seda arvamust ei jaganud, ka riigikohus ei võtnud kassatsioonikaebust menetlusse, seega saab täna lõpuks öelda, et üks üsnagi kafkalik protsess on lõppenud," ütles OÜ Kakumäe Jahisadam juhatuse liige Sander Kaus pressiteates.
  "Ilmselt olen ma vaimselt piiratud, kuid ma ei saa tõepoolest aru, kuidas üks lumivalgeid purjeid täis jahisadam elukeskkonda rikub – kas Pirital on elu jahisadama tõttu rikutud," küsis ta.
  Kaus lisas, et kakumäelaste hirmudel pole alust – kõik uue jahisadama rajamisega seonduvad aspektid on hoolikalt läbi uuritud. "Vajalikud keskkonnamõjude hindamised on saanud keskkonnaministeeriumis vajalikud kooskõlastused," selgitas ta. "Keskkonnamõjude hindamise raames on eksperdid teinud kokku 27 uuringut, mille tulemused seavad nägemusele tulevasest jahisadamast kindlad raamid," lisas Kaus.
  Praeguse seisuga on Kakumäe jahisadamasse kavandatud 250 kaikohta kuni kaheksa meetri pikkustele veesõidukitele. "Suuremaid aluseid mahub sinna loomulikult vähem," märkis Kaus.
  "Lisaks kaidele kerkib kaldale sadamahoone, kus on vajalikud ruumid sadamateenuste osutajatele, majutusasutus ning söögikohad. Merepiirist kaugemale on arendajatel kavas ehitada väiksemaid kortermaju ja tõenäoliselt veel teisigi üldkasutatavaid hooneid," kinnitas ta.
  Tulevasest jahisadamast hakkab kulgema ka ligi poole kilomeetri pikkune rannapromenaad Merirahu elamupiirkonnani. Kakumäe jahisadama ümbruse väljaarendamisse on plaanis investeerida ca 65 miljonit eurot.
  Kakumäe jahisadama ja lähiümbruse detailplaneering lubab rajada 16,74 ha suurusele planeeringualale jahisadama, mitmeotstarbelise sadamahoone ja korterelamutega kohaliku keskuse, seejuures antakse rajatavad avaliku kasutusega kõnniteed ja platsid tasuta ja tähtajatult Tallinna linna kasutusse.
  Detailplaneeringu koostas OÜ Ateljee Süd. Planeeritav maa-ala asub Kakumäe poolsaarel eksklusiivsete elamurajoonide vahel, endise kalasadama ja selle lähiala territooriumil. Ala piirneb mere, renoveeritud tootmishoone, sadama ning uute arendatavate elamualadega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.