• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Detsembrikrahh Tallinna börsil

  Sarnaselt Euroopa, USA ja Aasia aktsiaindeksitega tegi eile kukkumise ka Tallinna börs, mis langes alla 800 punkti taset, selle aasta mai tasemele. Maailma turgudele on detsembris saabunud korrektsioon, sest kasvanud on spekulatsioonid, et Föderaalreserv hakkab juba järgmisel nädalal oma stiimuleid koomale tõmbama.

  Eile lõpetasid Tallinna börsil miinuses kõik aktsiad peale Tallinna Vee ja Pro Kapitali, millest viimasega ei tehtud ühtegi tehingut.
  Eilne suurim langeja oli 3,6%ga Silvano Fashion Group, mis kukkus 2,65 eurole, järgnes 3,3%-lise langusega Tallinki aktsia, mis sulgus 0,859 eurol. Tallinki aktsia kauples ka kolmapäeval kolm protsenti miinuses, sest LHV ütles  värskes analüüsis, et langetab laevafirma aktsia õiglase hinna vahemiku 0,95–1,05 eurolt 0,80–0,90 eurole.
  “Kuna kolmas kvartal on ettevõttele põhiline kasumi teenimise periood ning konkurentsisituatsioonis ja majanduskeskkonnas ei ole muutusi näha, siis ei ole palju põhjust oodata, et ettevõte suudaks kuni järgmise suveni oma nõrka puhaskasumit parandada,” kirjutas LHV analüüsis. Vaatamata aktsiasihi langetamisele, säilitas LHV Tallinki aktsiale ostusoovituse.
  Kolmapäeval teatas aga Citibank, et on valinud Tallinki järgmise aasta piiriturgude parimate aktsiate hulka.  Panga analüütik Maria Gratsova kirjutas, et MSCI piiriturud tõusevad järgmise aasta lõpuks 10–15%, kuid järjekordne +2000baaspunktine ületootlus arenevate turgude vastu näib ebatõenäoline. Citibanki sõnul on optimismiks põhjust, sest väärtustasemed on ikka 47% madalamal kriisieelsest tasemest, võrreldes arenevate turgude 22protsendise alahinnatusega. Madal ja langev korrelatsioon pakub riski­hajutamise võimalusi. Kahe päevaga on Tallinki aktsia kukkunud umbes 6 protsenti, 0,916 eurolt 0,859 eurole.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.