• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome ja Eesti paljastasid rahvusvahelise narkokuriteo

  Soome ja Eesti koostöös paljastati eestlaste juhitud kuritegelik organisatsioon, mida kahtlustatakse narkootikumide Lääne-Euroopast Soome toimetamises.

  Üks Soomes narkootikume vastu võtnud organisatsioone on motoklubi Bandidos ja selle allüksused.
  Soome ja Eesti ühise uurimisrühma tähelepanu all oli neli maaletoodud narkootikumide lasti. Teadaolevalt oli lastis 76 kg amfetamiini, 6 kg hašišit ning 1 kg MDMAd (ecstasy pulbrit). Tänavu mais tõi kuritegelik organisatsioon Soome 30 kg amfetamiini, mis peideti Espoo ja Kirkkonumme lähistele metsadesse. Sellest kogusest on politsei kätte saanud 20 kg.
  Viimane uurimise all olev narkolast toodi Soome oktoobris 2013, kasutades kullerteenust ning sellest on konfiskeeritud 10 kg amfetamiini ja 5 kg hašišit.
  Teadaolevalt koordineeriti narkootikumide maaletoomist, vastuvõtmist ja levitamist Helsingi vanglast. Kuritegeliku organisatsiooni liikmed hoidsid üksteisega ühendust telefoni ja interneti teel. Ühel juhul toimetati mobiiltelefon vanglasse ambu kasutades.
  Nii Soomes kui ka Eestis on politsei teinud kahtlustatavate kasutuses olevates ruumides kümneid läbiotsimisi. Kahtlusaluseid on kokku 25, kellest viis on soomlased ning kuuluvad MC Bandidos motoklubisse ja selle allüksustesse. Ülejäänud 20 on eestlased.
  Uurimisel on osalenud Soome keskkriminaalpolitsei, Lääne-Uusimaa ja Helsingi politseijaoskonnad, Eesti keskkriminaalpolitsei ja riigiprokuratuur. Kuritegusid hakkab menetlema Espoo maakohus järgmise aasta jaanuaris.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Omniva juht: oleme valmis konkureerima Boltiga
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".