Indrek Kald • 19. detsember 2013 kell 8:15

TTÜ parima tudengite ärimudeli tegijad lendavad Räniorgu

Eilse ärimudelite konkursi finaali Tallinna Tehnikaülikoolis võitis kübertusvalisust teadvustav lahendus, mis ühe auhinnana pälvis tehnoloogiameka Ränioru külastuse.

TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory toimunud finaalis põlvis esikoha HackYouProductions, mille meeskonda kuuluvad Tiia Sõmer, Erkko Isok, Erik Kesa ja Triin Muulmann. Nende lahendus aitab välja töötada arvuti-, mobiili- ja lauamänge küberturvalisusest teadlikkuse tõstmiseks.

Tallinna ettevõtlusameti ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaasabil sõidab meeskond HackYouProductions õppereisile Silicon Valleysse Ameerika Ühendriikides. Lisaks saavad võitjad osaleda Euroopa Innovatsiooniakadeemia 2014 aasta suvekoolitusprogrammis, mis toimub Prantsusmaal Nizzas.

Ärimudelite konkursi teise koha sai meeskond funkUPP koosseisus Madis Einpalu, Ranno Rass, Mart-Indrek Süld, Aleksandr Kostjukevitš. Tegemist on rakendusega, mis võimaldab leida inimesi ühendavaid seltskonnamänge. Teenus teeb sajad tutvumis- ja seltskonnamängud hõlpsasti leitavaks, kasutades nutitelefoni rakendust. Meeskond saab samuti osaleda innovatsiooniakadeemia suvekoolitusprogrammis Nizzas.

Viimasesse vooru pääses kaheksa parimat võistkonda, kes esitlesid oma ideid žüriile. Sinna kuulusid TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse intellektuaalomandi välisekspert Siemon Smid, Tehnopoli Startup Inkubaatori juht Andrei-Andy Linnas, ärimudelite konkursi eelmise aasta võitja (Flick Diet) Henri Raska, Elioni ärijuht Kaspar Korjus ja Ericsson Eesti finantsjuht Aarne Kumnik.

Parim tudengite ärimudel valiti tehnikaülikoolis juba neljandat korda.

Hetkel kuum