Kadri Põlendik • 12. märts 2014 kell 10:50

Ilves: ei ole kandidaati, kes saaks enamuse toetuse

President Toomas Hendrik Ilves teatas, et mõistab Siim Kallase otsust ning seni ei ole talle veel esitatud ühtegi peaministri kandidaati, kes võiks saada parlamendis toetuse.

"Ma mõistan täielikult Siim Kallase otsust astuda kõrvale Eesti uue võimaliku koalitsiooni moodustamise kõnelustest," sõnas president Ilves. "Keegi pole tõesti rauast, ka mitte üldsõnaliste ja ebamääraste kahtlustuste ees, mis ulatuvad mineviku tõlgendamisse, mitte oleviku või tuleviku sõnastamisse."

Ta märkis, et Andrus Ansipi valitsuse tagasiastumise järel ei ole parlamendierakonnad Kadriorus toimunud konsultatsioonidel esitanud talle kandidaati, kellel oleks eeldus saada peaministri kandidaadina riigikogu enamuse toetus.

"Jätkan konsultatsioone peaministri kandidaadi määramiseks," ütles Ilves.

Hetkel kuum