• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Roode püüdis Autorollot päästa

  Autorollo kohtuasja üks hagejatest, Port One OÜ juhatuse liige Teet Järvekülg rääkis kohtus, kuidas Rain Rosimannus ja seejärel Siim Roode Autorollo raskustesse sattudes asju ajasid.

  Autorollo jäi Järvekülje osalusega ettevõttele Port One võlgu 2009. aastal ja toona septembris ütles Väino Pentus Port One’i kontoris Järveküljele, et raskused on ajutised ja et nüüd on tal abiks ka väimees Rain Rosimannus. Järvekülg rääkis, et ta helistaski 2010. aasta kevadel Rosimannusele, kui Väino Pentus oli taas tema kontoris käinud ja talle Rosimannuse numbri andnud. Rosimannus lubas arved maksta ja osa arveid makstigi ära. Rohkem Järvekülg Rosimannusega ei suhelnud.
  Autorollol tekkisid aga uued võlad ja 2010. aasta aprillis pani Port One Autorollo kütusekaardid kinni. Siis ilmus välja Siim Roode, kelle ettevõte sai Äriregistri andmeil 26. aprillil 2010 Autorollo omanikuks. Järvekülje sõnul tegi Roode talle ettepaneku, et Port One loovutaks oma 1,4 miljoni kroonise nõude Autorollo suhtes ja saaks vastu kolmandiku osalusest uues loodavas ettevõttes AutoHills. Järvekülg ütles kohtus, et talle jäi mulje, et AutoHillsi omanikeks pidid saama ka Rain Rosimannus ja Keit Pentus-Rosimannus, kuigi Roode seda välja ei öelnud. Roode olevat rääkinud AutoHillsi omanikeks saama pidanud isikutest olekuga, et tegemist on tähtsate inimestega. Järvekülg ei olnud Roode pakkumisest huvitatud. AutoHillsi asutasid lõpuks Autorollo ja OÜ Kiili Autoveod.
  Järvekülg meenutas veel, et pärast seda, kui Port One oli 2010 mais esitanud pankrotiavalduse Autorollo vastu, käis Siim Roode tema kontoris ja väitis, et ei saa aru Port One’i ja Autorollo vahelisest käibemaksuarvestusest. Järvekülje hinnangul oli selle käigu eesmärk, et Roode saaks kohtus väita, et pooltel on juba vaidlus käibemaksuarvestuse üle. Kohus tol korral pankrotimenetlust ei alustanud, pankrotimenetlus algas 2011. aastal uute avalduste peale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.