• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tunnistaja: Autorollol lünklik raamatupidamine

  Autorollot lühikest aega raamatupidamise osas nõustanud Erkki Kibbermann ütles täna Autorollo kohtuistungil, et ettevõtte raamatupidamises oli kuudepikkune lünk ning tema sai Siim Roodelt ühel hetkel pataka puudu olnud raamatupidamisdokumente, mille andis edasi Autorollo toonasele raamatupidajale.

  Kibbermann rääkis kohtus, et temaga võttis ühel kevadel ühendust Rain Rosimannus, aastaarvu Kibbermann ei mäletanud. Arvestades Äripäeva infot sündmuste kronoloogia kohta, toimus see kontakt ilmselt kevadel 2010. Rosimannus soovis osta raamatupidamisteenust Autorollole, Kibbermanni kontakti oli ta saanud tuttavalt nimega Urmas Türk. Kusjuures Türgi ettevõttele Aaloe Kinnisvara oli Autorollo mingil perioodil võlgu, märgiti kohtus hageja esindaja poolt. Pärast kontakti Rosimannusega suhtles Kibbermann Autorollo asjus pigem Siim Roodega, paaril korral osales kohtumistel ka Rain Rosimannus.
  Siiski ei jõudnud Kibbermann raamatupidamisteenuse osutamise lepinguni Autorolloga, kuna Autorollo toonane olemasolev raamatupidaja Maris Metsis polnud oma tööd lõpetanud ning Kibbermann ei saanud enda sõnul puudulikku raamatupidamist üle võtta. Kibbermann ei teadnud enda sõnul, miks taheti Autorollo raamatupidaja üldse välja vahetada ning see ka ei huvitanud teda.
  Ainus suurem konkreetne töö, mis Kibbermann lõpuks Autorolloga seoses tegi, oli hinnangu koostamine Väino Pentuse poolt Autorollo osade väljaostmisele Tiit Pohlalt. Hinnang oli Äripäeva andmeil selline, et Pentus maksis Pohlale osaluse eest üle turuhinna. Äripäevaga suheldes nimetas Kibbermann hinnangut tagantjärele täppisteaduseks. Hinnangut tehingule palus Kibbermannilt Roode.
  Kibbermann meenutas kohtus, et toimetas Siim Roodelt viimase büroos Rotermanni kvartalis (MAQS advokaadibüroo asukoht) saadud virna dokumente Autorollo toonasele raamatupidajale Metsisele. Kohtumise käigus Siim Roodega selgus Kibbermanni sõnul, et oli hulk puuduolevaid dokumente, mida Autorollo toonane raamatupidaja Metsis polnud näinudki. "Minu arusaam oli, et seal oli kuude kaupa lünka suhtlemises raamatupidaja ja juhtkonna vahel," sõnas Kibbermann. Puudu oli tehingute infot ja ostu-müügi arved. Kibbermanni sõnul ei öelnud Roode dokumente edasi andes, kust ta need sai. Kibbermann lihtsalt edastas enda sõnul dokumendid Metsisele ja ise neid ei vaadanud.
  Veel meenutas Kibbermann kohtus, et andis Autorollot nõustades hinnangu ka Autorollo tütarfirma AutoHills asutamise kohta – et kuidas tütarfirma asutamine mõjutaks Autorollo bilanssi.
  Kibbermann rääkis väljaspool kohtuistungit Äripäevale, et Siim Roode ja Rain Rosimannus olid tema jaoks kliendid nagu iga teine ning pärast koostöö äravajumist pole ta nendega suhelnud, välja arvatud siis, kui Äripäev Kibbermannilt Autorollo saaga kohta kommentaari küsis. Siis informeeris Kibbermann Roodet, et vastas Äripäeva küsimustele, muuhulgas Siim Roode kohta. Roode olevat vastanud, et tore ja et temagi suhtles ajakirjanikega.
  Täna annavad kohtus tunnistusi Kibbermann, Autorollo endine juhatuse liige Janos Sillamaa ja endine raamatupidaja Maris Metsis. Autorollo endine juhatuse liige Tiit Pohl haigestus ja tema sõnavõtt tunnistajana lükkub edasi. Homme on tunnistajatena kohtusse oodatud Väino Pentus ja Siim Roode, kutsutud on ka Renaldo Investi endised juhatuse liikmed, arvatavad variisikud Martin Sillandi ja Argo Hollo. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.