Kohus lükkas uued tõendid tagasi

Piret Reiljan 27. märts 2014, 11:26

Harju maakohus ei võtnud täna vastu uusi tõendeid, mis hageja hinnangul aga näitavad keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse seotust Autorolloga.

Hageja esitas täna kohtule kirja, mille Pentus-Rosimannus saatis 2008. aastal Swedbankist laenu taotlemise eel oma isale Väino Pentusele. Kirja manuses olid vastused panga küsimustele Autorollo majandusseisu teemal. Hageja esindajad Olavi-Jüri Luik ja Urmas Ustav ütlesid kohtule, et kiri näitab, et Keit Pentus-Rosimannus osales Autorollo suhtluses pangaga. Väino Pentus saatis oma tütrelt saadud info muutmata kujul pangale edasi.

Pentus-Rosimannuse kaitsja Toomas Vaher ütles, et hageja on välja töötanud jupikaupa tõendite esitamise taktika. „Tegemist on hageja poolt lugupidamatuse avaldamisega nii kohtu kui ka teiste menetlusosaliste suhtes,“ sõnas ta.

Rain Rosimannuse kaitsja Arne Ots sõnas, et puuduvad andmed, et Keit Pentus-Rosimannus oleks koostanud vastused pangale.

Hagejad esitasid kohtule tõendeid ka selle kohta, et Autorolloga seotud ettevõte Renaldo Invest oli vahetult seotud Siim Roodega. Tõenditeks olid SEB ja Elioni vastused erinevatele päringutele. Tõendid näitavad hageja esindajate sõnul, et Martin Sillandi ja Argo Hollo olid Renaldo Investis variisikud. Näiteks tehti Renaldo Investi ülekandeid Roode osalusega MAQS advokaadibüroos.

Hageja esitas kohtule ka Siim Roode kirjavahetusi, kus Roode muu hulgas ütles Autorollo asjaajamises, et „noored on puhkusel“. Noorte all pidas Roode hageja sõnul silmas Rosimannuseid. Hagejate hinnangul andis Roode sellega mõista, et ta oli Autorollo asju ajades advokaadi rollis, mitte omaniku rollis.

Kõik kostjad tegid ettepaneku jätta täna hageja poolt esitatud tõendid läbi vaatamata, kuna need ei ole esitatud tähtaegselt. Kohus nõustus kostjatega ja uued tõendid jäetigi vastu võtmata. Kohtunik on Anu Uritam.

Taust

2011. aasta kevadel kuulutati välja transpordiettevõtte Autorollo pankrot. 2012. aasta lõpus esitas pankrotitoimkonna kontrolli alla liikunud Autorollo ligi 580 000 eurose tsiviilhagi keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannuse, Rain Rosimannuse ja advokaat Siim Roode ning Roode osalusega  ettevõtete Roode & Partnerid ning MAQS Law Firm Advokaadibüroo vastu. Hageja näeb Rosimannustel ja Roodel süüd Autorollo võlausaldajate kahjustamises ja ettevõttest vara väljaviimises. Kohus vabastas hagist eraisiku pankroti läbimise tõttu ministri isa Väino Pentuse, kellele Autorollo minevikus kuulus.

Kohtuprotsess Autorollo asjas algas mullu juunis ja jätkub pärast tänast 3. ja 4. aprillil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. March 2014, 19:07
Otsi:

Ava täpsem otsing