9 september 2014

Estonian Airi reisijate arv vähenes

Vaatamata suvekuude reisijate arvu kasvule ei suutnud Estonian Air suurendada lendajate arvu kaheksa kuu võrdluses mullusega.

Augustis lendas Estonian Airiga 53 554 reisijat, mis on 3% rohkem kui mullu samal ajal, edastas ettevõte pressiteates. Estonian Air teenindas augustis 935 lendu, mis on 6,4% rohkem võrreldes eelmise aastaga.

Estonian Airi juhatuse liikme Indrek Randveeri sõnul kasvas reisijatearv kolmandat kuud järjest, mille taga olid tellimuslendude head tulemused ja laiem sihtkohtade arv. Tema teatel olid suvel kõige nõutumad sihtkohad Split, Berliin ja Nice. „Samal ajal jääb reisijate arv Kiievi liinil plaanitust madalamaks, mis tuleneb jätkuvast ebastabiilsest olukorrast Ukrainas,“ ütles Randveer.

Aasta esimese 8 kuuga lendas Estonian Airiga 368 263 reisijat, mis on mullusega võrreldes 2,6% vähem. Jaanuarist augustini toimus 7163 lendu, mis on 2,8% vähem kui mullu samal perioodil.

Estonian Airi lendude punktuaalsus (15 minutit) oli aasta esimesel kaheksal kuul 92,7%, mis on eelmise aastaga võrreldes 2 protsendipunkti võrra kõrgem. Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli 99,3%, mis on mullusest 0,3 protsendipunkti võrra väiksem. Augustis oli punktuaalsus 90,2 ning regulaarsus 99,3%.

Estonian Airi regulaarlendude liinivõrku kuuluvad järgmised sihtkohad: Stockholm (Arlanda ja Bromma), Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim. Maist septembrini on sihtkohtade nimistus Nice ja Split, juunist augustini Pariis ja juunist oktoobri lõpuni Berliin. Detsembrist 2014 kuni märtsini 2015 toimuvad hooajalised lennud Münchenisse ning 2015. aasta aprillist novembrini Milanosse.

Hetkel kuum