• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estonian Airi haavad ei parane

  2014. aasta esimesel poolaastal oli Estonian Airi müügitulu 32,9 miljonit eurot, mis on mullusest  8 protsendi võrra väiksem ning ettevõte on endiselt kahjumis. 

  Estonian Airi kahjum küll vähenes 18 protsenti ja moodustas 5 miljonit eurot.
  Selle aasta esimesel kuuel kuul reisis Estonian Airiga 260 00 inimest, mis on mullusest 8% vähem. Reisijate arvu vähenemise tempo oli väiksem kui edasi-tagasi lendude arvu vähenemine, mis moodustas 10% võrreldes 2013. aasta sama perioodiga.
  „Kuigi teise kvartali tulemused on eelmise aasta sama perioodiga enam-vähem samal tasemel, jäid need ettevõtte lootustele alla,“ lausus Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér.
  „Estonian Airi teise kvartali tegevus kulges kooskõlas restruktureerimisplaaniga, millele lisaks pidime tõhustama meetmeid vastamaks turul karmistunud tingimustele. Tallinna lennujaama on lisandunud mitmeid uusi vedajaid ja seetõttu on konkurents Tallinna lennujaamas muutunud oluliselt karminaks. Lisaks mõjutab meie tulemusi Ukrainas jätkuv ebastabiilne olukord, mille tulemusena on vähenenud reisijate arv Kiievi liinil ja Euroopast Venemaale suunduvate transiitreisijate arv,“ jätkas Palmér.
  Tugev konkurents on seadnud löögi alla reisija kohta teenitud tulu kogu Euroopas ning paneb lennufirmad otsima võimalusi kohandumaks turul valitseva olukorraga.
  Esimese poolaasata reisijatenumbrid olid ettevõtte prognoosidest pisut madalamad. Peamine põhjus on turunõudlusest tulenev väiksem lendude arv. Vaatamata sellele pöördus juunis ja juulis reisijate arv kasvutrendi. „Seda on positiivselt mõjutanud kõrge nõudlus suviste lennusihtkohtade järele ja kaks lisandunud suvesihtkohta, mis aitasid meil reisijate arvu langustrendi uuesti kasvule viia,“ lisas Palmér.
  Estonian Air on suurima turuosaga lennufirma Tallinna lennujaamas. Estonian Airi regulaarlendude liinivõrku kuuluvad järgmised sihtkohad: Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius, Trondheim ja Bromma. Maist septembrini on sihtkohtade nimistus Nice ja Split, juunist augustini Pariis ja juunist oktoobri lõpuni Berliin. Detsembrist 2014 kuni märtsini 2015 toimuvad hooajalised lennud Münchenisse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.