Eesti Post tõstab töötajate palka

15. oktoober 2014, 11:16
Tuleva aasta 1. jaanuarist tõusevad Eesti Posti esmatasandi töötajate palgad keskmiselt 5,8%.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141015/NEWS/141019800/AR/0/AR-141019800.jpg

Täna allkirjastasid AS Eesti Post, Eesti Side- ja Teenindustöötajate Ametiühingute Liit ning Transpordi Ametiühing kollektiivlepingu, mille tulemusel tõuseb alates tulevast aastast esmatasandi töötajate palk keskmiselt ligi 6%.

Eesti Post ja ametiühingud leppisid kollektiivlepingu läbirääkimiste käigus kokku, et tuleva aasta 1. jaanuarist tõusevad esmatasandi töötajate palgad keskmiselt 5,8%, vahendas ettevõte pressiteates. Lisaks lepiti kokku kollektiivlepingu tingimused järgnevaks kolmeks aastaks.

„Kindlasti ei ole ka pärast palgatõusu nende inimeste töötasu selline, nagu me sooviksime, kuid see on siiski samm õiges suunas,“ ütles Eesti Post juhatuse esimees Aavo Kärmas.

Kui eelmisel aastal lepiti läbirääkimistel kokku 4% palgatõus, siis ettevõtte teatel õnnestus tegelikkuses esmatasandi töötajate palku mullu tõsta 5,3% ja viimase kolme aasta jooksul on palgad tõusnud kokku ligi 18%.

Eesti Posti ja ametiühingute vahel sõlmitud kollektiivleping kehtib kolm aastat. Kollektiivlepingu tingimused kehtivad võrdselt nii ametiühingute liikmetele kui ametiühingutesse mittekuuluvatele töötajatele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. October 2014, 11:30
    Otsi:

    Ava täpsem otsing