Äripäev • 15. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Eesti Post tõstab töötajate palka

Tuleva aasta 1. jaanuarist tõusevad Eesti Posti esmatasandi töötajate palgad keskmiselt 5,8%.  Foto: Raul Mee

Täna allkirjastasid AS Eesti Post, Eesti Side- ja Teenindustöötajate Ametiühingute Liit ning Transpordi Ametiühing kollektiivlepingu, mille tulemusel tõuseb alates tulevast aastast esmatasandi töötajate palk keskmiselt ligi 6%.

Eesti Post ja ametiühingud leppisid kollektiivlepingu läbirääkimiste käigus kokku, et tuleva aasta 1. jaanuarist tõusevad esmatasandi töötajate palgad keskmiselt 5,8%, vahendas ettevõte pressiteates. Lisaks lepiti kokku kollektiivlepingu tingimused järgnevaks kolmeks aastaks.

„Kindlasti ei ole ka pärast palgatõusu nende inimeste töötasu selline, nagu me sooviksime, kuid see on siiski samm õiges suunas,“ ütles Eesti Post juhatuse esimees Aavo Kärmas.

Kui eelmisel aastal lepiti läbirääkimistel kokku 4% palgatõus, siis ettevõtte teatel õnnestus tegelikkuses esmatasandi töötajate palku mullu tõsta 5,3% ja viimase kolme aasta jooksul on palgad tõusnud kokku ligi 18%.

Eesti Posti ja ametiühingute vahel sõlmitud kollektiivleping kehtib kolm aastat. Kollektiivlepingu tingimused kehtivad võrdselt nii ametiühingute liikmetele kui ametiühingutesse mittekuuluvatele töötajatele.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt