Mait Kraun • 20. oktoober 2014 kell 20:41

Börs: investorid ootavad tulemusi

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiad tõusid täna kolmandat päeva järjest. Investorites on optimismi tekitamas ettevõtete kolmanda kvartali tulemuste teatamine.

„Praegu sõltub kõik ettevõtete tulemustest,“ ütles investeerimisfirma Voya Investment Management turustrateeg Karyn Cavanaugh Bloombergile. „Tõsi, IBMi tulemused oli suur möödalask, kuid teiste ettevõtete tulemused on oodatust paremad ning see on hea märk.“

Apple tõusis enne tulemuste teatamist 2,1 protsenti. Eesti aja järgi teatab Apple tulemused täpselt südaöösel. Hasbro tõusis pärast oodatust paremaid kasuminumbreid 4,9 protsenti. Sears Holdings Corp rallis pärast kapitali hankimisplaanide teatamist 23 protsenti. Pettumuse valmistanud tulemused teatanud IBM odavnes 7,1 protsenti, langedes madalaimale tasemele alates 2011. aastast.

Standard & Poor's 500 aktsiaindeks tõusis 0,9 protsenti ning sulgus 1903,99 punktil. Eelmise nädala lõpu seisuga oli indeks langenud 18. septembri seisuga võrreldes 6,2 protsenti – see on suurim neljanädalane langus alates 2012. aasta juunist. Dow Jones'i tööstuskeskmine tõusis 0,1 protsenti 16 399,67 punktini. Nasdaq Composite tõusis 1,4 protsenti.

Septembrikuuga võrreldes on aktsiad kaotanud globaalselt kokku 5,5 miljardit dollarit oma väärtusest. Investorid kardavad maailmamajanduse jahtumist ning Föderaalreservi intressimäärade tõstmise mõjusid tulevikus.

Kulla (Comex) hind tõusis täna 0,64 protsenti 1246,90 dollarini untsi eest. WTI toornafta tõusis 0,18 protsenti ning Brent toornafta odavnes 0,94 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 82,90 ja 85,35 dollarit barrelit kohta.

Hetkel kuum