• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: investorid ootavad tulemusi

  New Yorgi börsFoto: Bloomberg

  USA aktsiad tõusid täna kolmandat päeva järjest. Investorites on optimismi tekitamas ettevõtete kolmanda kvartali tulemuste teatamine.

  „Praegu sõltub kõik ettevõtete tulemustest,“ ütles investeerimisfirma Voya Investment Management turustrateeg Karyn Cavanaugh Bloombergile. „Tõsi, IBMi tulemused oli suur möödalask, kuid teiste ettevõtete tulemused on oodatust paremad ning see on hea märk.“
  Apple tõusis enne tulemuste teatamist 2,1 protsenti. Eesti aja järgi teatab Apple tulemused täpselt südaöösel. Hasbro tõusis pärast oodatust paremaid kasuminumbreid 4,9 protsenti. Sears Holdings Corp rallis pärast kapitali hankimisplaanide teatamist 23 protsenti. Pettumuse valmistanud tulemused teatanud IBM odavnes 7,1 protsenti, langedes madalaimale tasemele alates 2011. aastast.
  Standard & Poor's 500 aktsiaindeks tõusis 0,9 protsenti ning sulgus 1903,99 punktil. Eelmise nädala lõpu seisuga oli indeks langenud 18. septembri seisuga võrreldes 6,2 protsenti – see on suurim neljanädalane langus alates 2012. aasta juunist. Dow Jones'i tööstuskeskmine tõusis 0,1 protsenti 16 399,67 punktini. Nasdaq Composite tõusis 1,4 protsenti.
  Septembrikuuga võrreldes on aktsiad kaotanud globaalselt kokku 5,5 miljardit dollarit oma väärtusest. Investorid kardavad maailmamajanduse jahtumist ning Föderaalreservi intressimäärade tõstmise mõjusid tulevikus.
  Kulla (Comex) hind tõusis täna 0,64 protsenti 1246,90 dollarini untsi eest. WTI toornafta tõusis 0,18 protsenti ning Brent toornafta odavnes 0,94 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 82,90 ja 85,35 dollarit barrelit kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.