Coca-Cola värskendas investoreid kaotustega

21. oktoober 2014, 20:17
Coca-Cola
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141021/BORS/141029902/AR/0/AR-141029902.jpg

Coca-Cola aktsia tegi täna investoritele korraliku „värskenduse“ – kolmanda kvartali tulemused olid kõvasti alla ootuste ning aktsiate väärtus hakkas langema.

Coca-Cola aktsia on tänase börsipäeva jooksul langenud rohkem kui 6 protsenti. Käibe kasv kolmandas kvartalis valmistas pettumuse ning mis veelgi hullem – ettevõtte hoiatas, et 2015. aastal ei pruugi ettevõttel üldsegi mitte paremini minna.

Langusega kustutas aktsia kogu oma selleaastase tõusu, vahendab CNN Money.

„Pole mingit kahtlust, et peame parandama oma võimekust erinevatel turgudel,“ ütles Coca-Cola tegevjuht Muhtar Kent täna Wall Streeti analüütikutele. Ta süüdistas maailmamajanduse käekäiku ning üleüldist aeglustumist karastusjookide tööstuses. „Maailmas on palju volatiilsust,“ lisas ta.

Ettevõte on püüdmas taasavastada oma nišši ajastul, mil tarbijad eelistavad üha rohkem tervislikke jooke tarbida. Samuti on tugevalt suurenenud konkurents. Investorid on aga muutunud kannatamatuks ning nõudnud isegi Coca-Cola juhtide palganumbrite vähendamist.

Coca-Cola käive langes kolmandas kvartalis Põhja-Ameerikas 2 protsenti ja Euroopas 5 protsenti. Vaatamata jalgpalli maailmameistrivõistlustele langes müük ka Brasiilias. Ettevõtte sõnul mõjus tuludele halvasti ka valuutade vahetuskursside kõikumine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. October 2014, 20:17

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing