Mait Kraun • 21. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Coca-Cola värskendas investoreid kaotustega

Coca-Cola  Foto: Bloomberg

Coca-Cola aktsia tegi täna investoritele korraliku „värskenduse“ – kolmanda kvartali tulemused olid kõvasti alla ootuste ning aktsiate väärtus hakkas langema.

Coca-Cola aktsia on tänase börsipäeva jooksul langenud rohkem kui 6 protsenti. Käibe kasv kolmandas kvartalis valmistas pettumuse ning mis veelgi hullem – ettevõtte hoiatas, et 2015. aastal ei pruugi ettevõttel üldsegi mitte paremini minna.

Langusega kustutas aktsia kogu oma selleaastase tõusu, vahendab CNN Money.

„Pole mingit kahtlust, et peame parandama oma võimekust erinevatel turgudel,“ ütles Coca-Cola tegevjuht Muhtar Kent täna Wall Streeti analüütikutele. Ta süüdistas maailmamajanduse käekäiku ning üleüldist aeglustumist karastusjookide tööstuses. „Maailmas on palju volatiilsust,“ lisas ta.

Ettevõte on püüdmas taasavastada oma nišši ajastul, mil tarbijad eelistavad üha rohkem tervislikke jooke tarbida. Samuti on tugevalt suurenenud konkurents. Investorid on aga muutunud kannatamatuks ning nõudnud isegi Coca-Cola juhtide palganumbrite vähendamist.

Coca-Cola käive langes kolmandas kvartalis Põhja-Ameerikas 2 protsenti ja Euroopas 5 protsenti. Vaatamata jalgpalli maailmameistrivõistlustele langes müük ka Brasiilias. Ettevõtte sõnul mõjus tuludele halvasti ka valuutade vahetuskursside kõikumine.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt