• Jaga lugu:

  Valge Maja tõrjub sundkarantiini

  Alles hiljuti naasis Lääne-Aafrikast newyorklasest arst Craig Spencer, kes andis positiivse Ebola-testi. Pildil on kujutatud postiljon, kes nakatunud arstile posti viib.Foto: Foto: EPA

  Valge Maja lükkas tagasi osariikide kuberneride ettepaneku panna Lääne-Aafrikast naasnud meditsiinitöötajad sundkarantiini, kirjutab Wall Street Journal.

  Valge Maja administratsioon ütles, et kuigi koostamisel on uued föderaaljuhised, peaksid viimased teenima eesmärki tõkestada viiruse levikut Ameerika Ühendriikidesse, mitte takistama meditsiinitöötajate Lääne-Aafrikast tulemist või sinna minemist.
  New Yorgi kuberner Andrew Cuomo rääkis eile õhtul, kuidas tema osariigis karantiin peaks toimima. Ta väitis, et karantiinis indiviidid peaksid jääma koju 21 päevaks ning meditsiinitöötajad peaksid neid jälgima kaks korda päevas. Need, kellel ilmnevad ebola sümptomid, viiakse haiglasse. Kuberner käis välja idee ka palgaküsimuste osas – neile karantiinis inimestele, kellele töökoht kodus oldud päevade eest ei tasu, maksab riik. Seetõttu indiviid palgas ei kaota.
  Oma ideed on välja käinud ka New Jersey ja teised osariigid, mistõttu on USAs lahti läinud tõeline moraalne vaidlus ebola-küsimuses. Alles hiljuti oli Maine'is juhtum, kus üks inimene polnud rahul rakendatud karantiiniga, kuna see rikub tema meelest kodanikuõigusi.
  Ebola tõttu on Lääne-Aafrikas surnud juba 5000 inimest. USAs on ebolast terveks ravitud üheksa inimest, kellest neli sai viiruse USAs olles. Ameerika Ühendriikides on ebola nõudnud ka ühe inimelu.  
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
BP teenis suure kasumi ning maksab kopsakat dividendi
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.