Äripäev • 31. oktoober 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Kross ja Alender lahkuvad IRList

Eerik-Niiles Kross ja Yoko Alender  Foto: Raul Mee

Eerik-Niiles Kross ja Yoko Alender lahkuvad IRList ja liituvad Reformierakonnaga.

Senised IRLi liikmed Eerik-Niiles Kross ja Yoko Alender on otsustanud liituda Reformierakonnaga ja kandideerida erakonna nimekirjas riigikogusse, teatas Reformierakond. “Liitun Reformierakonnaga kahel peamisel põhjusel. Esiteks, Reformierakond on võtnud julgeolekupoliitika ja riigikaitse oma põhimureks. See on ka minu põhimure. Teiseks, Reformierakonnas on toimunud põlvkonnavahetuse mis on ta teinud avatumaks, rõõmsameelsemaks ja tegelikult ka julgemaks,” ütles Eerik-Niiles Kross.“Ma olen aru saanud, et minu nägemus sellest, kuidas Eestit edasi viia, ühtib paremini Reformierakonna omaga, eriti mis puudutab minu jaoks oluliste avatud rahvusluse ideede elluviimist,” lausus Yoko Alender.

"Üllatusi tuleb ikka ette," kommenteeris IRLi esimees Urmas Reinsalu. "Täna hommikul tuli Eerik-Niiles Kross minu juurde ja andis teada, et on teinud kokkuleppe Reformierakonnaga ja liitub koos Yoko Alendriga Reformierakonnaga. Oma kinnitusel tegi ta otsuse äsja. Soovisin talle edu konservatiivse poliitika ajamise asemel liberaalide peres. Selline ülehüppamine ei ole ühelegi inimesele kerge. Aga see lahing, mille ühiselt andsime Savisaare vastu, oli täitsa korralik,” ütles Urmas Reinsalu.

Isamaa ja Res Publica Liidu liikmeks sai Kross 5. detsembril 2011. aastal. 2013. aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimistel kandideeris Kross Tallinnas IRLi nimekirjas, olles ühtlasi IRLi kandidaat Tallinna linnapea kohale. Kross sai siis 6897 häält.

Kross kandideeris 2014. aasta Euroopa Parlamendi valimistel ja sai 4461 häält, kuid valituks ei osutunud. IRLi nimekirjas sai ta häälte arvult 4. tulemuse.

Alender kuulub IRLi alates 19. detsembrist 2013. Ta kandideeris tänavu Euroopa Parlamendi valimistel ja sai 1633 häält. Lisaks Tallinna linnavalitsuse liikmestaatusele on ta ka kultuuriministeeriumi nõunik.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt