Ken Rohelaan • 31. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Maksude laiem avalikustamine sõltub infotarbijatest

Maksu- ja tolliamet on valmis maksude avalikustamise diskussioonis kaasa lööma, teatas ameti peadirektor Marek Helm.  Foto: Andras Kralla

Praeguse maksude avalikustamise tabeli laiendamine ning edasiarendus sõltub seda infot tarbivatest kodanikest ja mittekodanikest, ütles rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov.

PwC raamatupidamise ja maksude konverentsil lausus Jegorov, et laiem avalikustamise küsimus on suunatud pigem infotarbijatele, kuna riigil on andmed niikuinii olemas. "Infotarbijad on kõik teised kodanikud ja mittekodanikud. Küsimus on pigem selles, kas nemad näevad selles kasu," ütles Jegorov.

Maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm lisas, et praegune tabel on avastamisruum eeskätt ettevõtjatele, aga ka näiteks majandusajakirjanikele. Kuidas minnakse andmete avalikustamisega edasi, sõltub ka ettevõtjatest endist. "Meie oleme valmis igasuguses arenduses ja diskussioonis kaasa lööma," märkis Helm.

Helmi sõnul peaks huvitavamaid andmeid leidma näiteks aasta pärast esimese tabeli avaldamist, kui on olemas võrreldav informatsioon.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt