Hääl ostab Alexela välja

04. november 2014, 16:42
Heiti ja Marti Hääl ostavad Alexela välja
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141104/NEWS/141109897/AR/0/Heiti-ja-Marti-Hääl.jpg

Heiti Hääle suuromanduses Kadaka Varahalduse AS omandab seni Igor Bidilole kuulunud osaluse Alexela Groupist.

Tehingu hind on vastavalt kokkuleppele konfidentsiaalne. Äripäeva hinnangul on pool Alexela grupist väärt ligi 35 miljonit eurot. Tehing jõustub pärast konkurentsiameti loa saamist.

Heiti Hääle teatel kaasfinantseerib partnerite väljaostu pankade sündikaat. „Eelkokkulepped on sõlmitud ja lõpliku tehinguni jõutakse lähiajal“, sõnas Hääl. Tema selgitusel on pikaajalise äripartneri Igor Bidilo väljumine Alexelast kõigi osanike ühisel otsusel ettevõtte tuleviku jaoks vajalik samm. „Viimaste aastate jooksul on Alexela Group väga kiiresti arenenud ja meie partnerite roll selles protsessis on olnud märkimisväärne“, ütles Hääl.

Kadaka Varahaldus on Alexela Groupi juhtkonna kontrolli all olev ettevõte, mille aktsionärid on Heiti Hääl, Marti Hääl, Juhan Parmas, Aarto Eipre ja Ain Kuusik, kellele seni kuulus kokku pool Alexela grupist. Teine pool kuulus Vene päritolu investoritele Igor Bidilole, Evgeny Bidilole, Alexander Grigoryevile, Gennady Gritsunile, Dmitry Kiselevile, Vladimir Anisimovile ja Ilja Trahtmanile. Vene investorite osalus liikus 1. novembril Küprose ettevõtte Cind Holding Limited nimele, ilmselt tehingu ettevalmistamiseks.

Taust

Alexela Group on valdusfirma, mis tegutseb kolmes ärivaldkonnas – energeetika, kinnisvara ja metallitööstus. Energeetika ärisuunda kuuluvad mootorikütuste jaemüüja Alexela Oil, Paldiski LNG-terminali arendav Balti Gaas, kütusekaubandusega tegelev Energia Nord, põlevkiviõli, elektri- ja soojatootja Kiviõli Keemiatööstus, vedel- ja maagaasi ettevõte Reola Gaas ja energiamüügiga tegelev Elektrimüügi AS.

Kinnisvara ärisuuna ettevõtted on OmaKoduMaja, Paldiski Arendamise AS ja Baltic Exchange. Metallitööstuse ärisuuna moodustavad Tiki kaubamärgi kaudu järelhaagiste tootjana tuntud AS Bestnet ja regiooni kaasaegseima kuumtsinkimistehnoloogiaga Paldiski Tsingipada (Zincpot). Alexela Groupi ettevõtete 2013 kogukäive oli üle 238 miljoni euro. Kontsern annab täna tööd ligi 1500-le inimesele, kellest enamus töötavad väljaspool Tallinna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. November 2014, 16:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing