• Jaga lugu:

  Hääl ostab Alexela välja

  Heiti ja Marti Hääl ostavad Alexela väljaFoto: Raul Mee, Äripäev

  Heiti Hääle suuromanduses Kadaka Varahalduse AS omandab seni Igor Bidilole kuulunud osaluse Alexela Groupist.

  Tehingu hind on vastavalt kokkuleppele konfidentsiaalne. Äripäeva hinnangul on pool Alexela grupist väärt ligi 35 miljonit eurot. Tehing jõustub pärast konkurentsiameti loa saamist.
  Heiti Hääle teatel kaasfinantseerib partnerite väljaostu pankade sündikaat. „Eelkokkulepped on sõlmitud ja lõpliku tehinguni jõutakse lähiajal“, sõnas Hääl. Tema selgitusel on pikaajalise äripartneri Igor Bidilo väljumine Alexelast kõigi osanike ühisel otsusel ettevõtte tuleviku jaoks vajalik samm. „Viimaste aastate jooksul on Alexela Group väga kiiresti arenenud ja meie partnerite roll selles protsessis on olnud märkimisväärne“, ütles Hääl.
  Kadaka Varahaldus on Alexela Groupi juhtkonna kontrolli all olev ettevõte, mille aktsionärid on Heiti Hääl, Marti Hääl, Juhan Parmas, Aarto Eipre ja Ain Kuusik, kellele seni kuulus kokku pool Alexela grupist. Teine pool kuulus Vene päritolu investoritele Igor Bidilole, Evgeny Bidilole, Alexander Grigoryevile, Gennady Gritsunile, Dmitry Kiselevile, Vladimir Anisimovile ja Ilja Trahtmanile. Vene investorite osalus liikus 1. novembril Küprose ettevõtte Cind Holding Limited nimele, ilmselt tehingu ettevalmistamiseks.
  Taust
  Alexela Group on valdusfirma, mis tegutseb kolmes ärivaldkonnas – energeetika, kinnisvara ja metallitööstus. Energeetika ärisuunda kuuluvad mootorikütuste jaemüüja Alexela Oil, Paldiski LNG-terminali arendav Balti Gaas, kütusekaubandusega tegelev Energia Nord, põlevkiviõli, elektri- ja soojatootja Kiviõli Keemiatööstus, vedel- ja maagaasi ettevõte Reola Gaas ja energiamüügiga tegelev Elektrimüügi AS.
  Kinnisvara ärisuuna ettevõtted on OmaKoduMaja, Paldiski Arendamise AS ja Baltic Exchange. Metallitööstuse ärisuuna moodustavad Tiki kaubamärgi kaudu järelhaagiste tootjana tuntud AS Bestnet ja regiooni kaasaegseima kuumtsinkimistehnoloogiaga Paldiski Tsingipada (Zincpot). Alexela Groupi ettevõtete 2013 kogukäive oli üle 238 miljoni euro. Kontsern annab täna tööd ligi 1500-le inimesele, kellest enamus töötavad väljaspool Tallinna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.